Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 20:50

Ομιλία του Στέφανου Ξενάκη στην Καλαμάτα

Ομιλία του Στέφανου Ξενάκη στην Καλαμάτα

Ομιλία του Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «Γιατί όχι;» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του «Οι 2 μας». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" και τις εκδόσεις Key Books.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Kι όταν κάτσαµε τελικά και τα είπαµε οι δυο µας, είχε πολλά να µου πει κι αυτός. Παρόµοια µε τα δικά µου. Ένα µεγάλο παράπονο κι ένα µεγάλο γαµώτο ο υπέρτιτλος. Γιατί µου το έκανες αυτό όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί µε µίσησες τόσο φθονερά; Γιατί δεν κάτσαµε ποτέ να µιλήσουµε; Και γιατί ποτέ δεν µε αποδέχτηκες; Κι εδώ µόνο µία επιλογή. Άνευ όρων αποδοχή. Ακριβώς όπως ήµουν. Στο τώρα. Όχι στα “όταν” που ποτέ δεν ήρθαν». Σ’ ένα τρυφερό, θαρραλέο και πολύ προσωπικό βιβλίο, ο Στέφανος Ξενάκης ανοίγει την καρδιά και το µυαλό του, φωτίζοντας πολύπλευρα τη σηµαντικότερη σχέση της ζωής µας, αυτή µε τον εαυτό µας. Ίσως το κοµµάτι µας που περισσότερο απ’ όλα χρειάζεται αποδοχή, είναι το δύσκολο, το βρόµικο, το σκοτεινό, αλλά και το πιο πολύτιµο. «Δύσκολο να δηµοσιεύσω τους διαλόγους αυτούς; Αφάνταστα πιο δύσκολο να τους κάνω. Οµως και αφάνταστα λυτρωτικό»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, ΤΟ ΔΩΡΟ, κυκλοφόρησε το 2018 και αφού έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 32 χώρες.Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη δημοτικού κιόλας. Είναι περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών 13 και 15 χρονών.