Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 16:55

Αποκριάτικη εκδήλωση στη Νεστάνη

Γράφτηκε από την

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ξεχωριστή αποκριάτικη παραδοσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νεστανη Αρκαδίας με πρωτοβουλία του Νεστανιώτικου Ομίλου Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης. Η βραδιά που ξεκίνησε με το παραδοσιακό ανάμα της φωτιάς, έξω από το Κοινοτικό Μέγαρο του χωριού που φιλοξένησε την εκδήλωση, έτυχε μεγάλης αποδοχής από το πλήθος των ντόπιων και ξένων που είχαν συγκεντρωθεί για να την παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην αναβίωση του εθίμου.
Το άναμα της φωτιάς συνοδεύτηκε με αποκριάτικους χορούς και τραγούδια της Νεστάνης και η βραδιά «ζεστάθηκε» με το κρασί και τα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού.
Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με πολλούς μουσικούς, λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές που απέδωσαν Σκωπτικά, Περιγελαστικά και Αποκριάτικα τραγούδια.
Στην μοναδική αυτή για τα Αρκαδικά δεδομένα εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι ΜΜΕ και τηλεοπτικών συνεργείων από όλη την Ελλάδα.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καλογερόπουλου που όχι μόνο παραβρέθηκε αλλά και έλαβε μέρος ενεργά στην εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου


NEWSLETTER