Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 17:11

"Ονειρο θερινής νύχτας" από την Πειραματική Σκηνή

Γράφτηκε από την

Μετά από 21 χρόνια θεατρικών αναζητήσεων, ονειρευόμαστε και δημιουργούμε μαζί με τους νέους και πάλι, μέσα από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μια καινούργια θεατρική παράσταση με το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νύχτας».
Μια παρέα από 35 παιδιά ονειρεύεται και παλεύει για 10 ολόκληρους μήνες να ζωντανέψει στη θεατρική σκηνή την παραμυθένια ατμόσφαιρα της ερωτικής κωμωδίας του Σαίξπηρ. Μια κωμωδία που θα χαρίσει σε όλους, μικρούς  και μεγάλους λίγες στιγμές χαράς , γέλιου και συγκίνησης, λίγες στιγμές δραπέτευσης από τις δύσκολες και θολές μέρες της οικονομικής, πολιτικής πολιτισμικής και πολιτιστικής κρίσης που ζούμε.
Η παρουσία σας, στις 9.00 το βράδυ, στο όμορφο κάστρο της Καλαμάτας το Σάββατο 25,  Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θεατρικά , όπως κάνουμε τώρα και 21 χρόνια παρέα με εκατοντάδες έφηβους που κυριαρχούν στη σκέψη και στην καρδιά μας.
Ελάτε να ζήσουμε για μια ακόμα φορά την ονειρική φαντασία του Όμπερον και της Τιτάνιας, τις σκανταλιές και τα παιχνίδια του Πουκ και των Ξωτικών, τα ερωτικά σκιρτήματα των νεαρών αρχόντων και τις θεατρικές περιπέτειες των μαστόρων.
Την παράσταση σκηνοθέτησε η Χριστίνα Δίμιζα, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κατερίνα  Κοσμά-Τζαβάρα, τη μουσική συνέθεσε ο Στάθης Γυφτάκης και την κίνηση δίδαξε ο Γιώργος Πασσάκος. Την ατμόσφαιρα μιας καλοκαιριάτικης νύχτας την προσφέρει απλόχερα το ειδυλλιακό  τοπίο του Κάστρου Καλαμάτας.
Εκείνο που μας λείπει είναι η ζεστασιά της παρουσία σας, το γέλιο σας και το θερμό χειροκρότημά σας. Αυτό θα μας τονώσει και θα μας δώσει θάρρος να συνεχίσουμε σε πείσμα των καιρών να δημιουργούμε, γιατί πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τη δημιουργία, και ιδιαίτερα την  πολιτιστική, υπάρχει ελπίδα να δούμε καλύτερες μέρες και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

ΥΣ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Από το διοικητικό συμβούλιο