Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 08:00

Ας διαλέξουμε τι θέλουμε - «Αλευρομουτζουρώματα» ή καρναβάλι;

Γράφτηκε από τον
Ας διαλέξουμε τι θέλουμε - «Αλευρομουτζουρώματα» ή καρναβάλι;

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η Καλαμάτα μέσα από το καρναβάλι της και το συμβάν με τον Χρήστο Φερεντίνο την περασμένη Κυριακή.

Ένα καρναβάλι που έδωσε ζωή και παλμό στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με τους καρναβαλιστές να προσφέρουν για μια ακόμα χρονιά χρώμα και λάμψη σε ντόπιους και επισκέπτες για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς όμως, αντί η πόλη μας να διαφημιστεί στην υπόλοιπη χώρα μέσα από την αποκριάτικη της αύρα, έγινε σημείο αναφοράς μέσα από ένα άσχημο περιστατικό που ήρθε να επισκιάσει τον θεσμό.

Το τι διαδραματίστηκε δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, μιας και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα.

Απλά αυτό που θα πρέπει να τονιστεί και να μας προβληματίσει είναι πως το καρναβάλι της Καλαμάτας έδωσε δικαιώματα για πικρόχολο σχολιασμό, μετρώντας μόλις 6 χρόνια ζωής, την στιγμή που σε αντίστοιχα, όπως της Πάτρας, της Ξάνθης ή του Ρεθύμνου δεν έχει συμβεί ποτέ να ρίξουν οι συμμετέχοντες ποτά και αλεύρια στους παρουσιαστές, λες και βρισκόμαστε στα «Αλευρομουτζουρώματα» στο Γαλαξίδι.

Η έννοια του καρναβαλιού άλλωστε έχει άλλες χάρες όπως η σάτιρα και η ευρηματικότητα και όχι να κάνουμε την πλάκα μας λερώνοντας έναν άνθρωπο που κάνει την δουλειά του.

Από την πλευρά του τώρα ο Χρήστος Φερεντίνος, σίγουρα θα μπορούσε να αποφύγει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τους καρναβαλιστές, με αρκετή μερίδα κόσμου να κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά, όμως, όπως θέλουμε να μας σέβονται στην ζωή έτσι πρέπει να σεβόμαστε και εμείς πρωτίστως.

Γιατί πολύ απλά τον σεβασμό δεν τον απαιτείς αλλά τον κερδίζεις, ακόμα και σε μια γιορτή όπως αυτή του καρναβαλιού. Και είναι πραγματικά κρίμα ένα καρναβάλι που δείχνει πως έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει τα προσεχή χρόνια να «σκοντάφτει» σε τέτοια γεγονότα.


NEWSLETTER