Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 20:20

Με λιγότερες παραστάσεις και σε ανοιχτούς χώρους το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με λιγότερες παραστάσεις και σε ανοιχτούς χώρους το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από τις 21 έως το τέλος Αυγούστου με λιγότερες παραστάσεις και σε ανοιχτούς χώρους, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.


Αυτά σημείωσαν προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντ. Δρούγας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνη.
“Το Φεστιβάλ Αθηνών από 70 που γίνονταν έπεσε φέτος σε 17 παραστάσεις. Αυτό είναι οδηγός μας και εμείς θα πρέπει να μειώσουμε”, παρατήρησε ο δήμαρχος.
Ο πρόεδρος της “Φάρις” είπε ότι το Φεστιβάλ Χορού θα γίνει από τις 21 έως το τέλος Αυγούστου, ανέφερε πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν έχουν πάρει σαφή απάντηση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του φεστιβάλ. Παρατήρησε ότι θα έχει συναντήσεις ο δήμαρχος κι έκανε λόγο για χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 50.000 από το δήμο, 50.000 από έκτακτη επιχορήγηση και 60.000 από χορηγίες - εισιτήρια.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ενημέρωσε ότι παραστάσεις θα γίνουν στο Κάστρο με το 40% των εισερχομένων θεατών, στην κεντρική πλατεία, στην Costa Navarino (μία παράσταση), στο Δημοτικό Στάδιο (σεμινάριο), στην Κεντρική Σκηνή και στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού.
Ρωτώντας, για το Φεστιβάλ Χορού 2020, ο Β. Τζαμουράνης είπε ότι δεν έχει έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή στο Δ.Σ. της “Φάρις”, ρώτησε πότε, σε ποια μέρη και με τι κόστος θα γίνει και παρατήρησε πως το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να ξέρει.


(Φωτό: Mike Rafail)