Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:15

«Σχολεία εν δράσει» στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Στο 2ο Φεστιβάλ των Μικρών με τίτλο «Σχολεία εν δράσει», συμμετείχαν σήμερα στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, τέσσερις θεατρικές ομάδες από αντίστοιχο αριθμό δημοτικών σχολείων.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση του Δήμου Μεσσήνης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, αποτέλεσε μία πρωτοβουλία του φιλόλογου και μέλους της Επιτροπής Αξιολόγησης του Φεστιβάλ, Νίκου Φουσιάνη. Στο Φεστιβάλ των Μικρών, λαμβάνουν μέρος μόνο σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, με ειδικά διασκευασμένα -για μαθητές δημοτικού- αποσπάσματα από κωμωδίες του Αριστοφάνη, διάρκειας 15 έως 20 λεπτών.  Τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος, ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης με αποσπάσματα από την «Ειρήνη», το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, με απόσπασμα από τον «Πλούτο» και το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με απόσπασμα από την «Λυσιστράτη». Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (τάξεις Δ' και Ε'), το 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, παρακολούθησαν  τις παραστάσεις των σχολείων. Μετά τη λήξη τους, ο Παναγιώτης Μπεσσής, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αύριο, τελευταία ημέρα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.