Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 13:06

Πανελλήνια πρεμιέρα απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - «Ανέστης Δελιάς: Ενας άγγελος πεταμένος στα σκουπίδια»

Πανελλήνια πρεμιέρα απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - «Ανέστης Δελιάς: Ενας άγγελος πεταμένος στα σκουπίδια»

Πανελλήνια πρεμιέρα στην Καλαμάτα κάνει σήμερα στις 9 μ.μ. η μουσικοθεατρική παράσταση "Ανέστης Δελιάς: Ένας Άγγελος Πεταμένος στα Σκουπίδια", στο Πνευματικό Κέντρο.

Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Μάρκος Βαμβακάρης για τον Ανέστη Δελιά, τον φίλο του και θρυλικό μέλος της "Ξακουστής Τετράς του Πειραιώς" που έστησε ο Μάρκος το 1933.

Ο "Ανέστος" μας μιλά για το αγαπημένο του μπουζούκι, τις εξαρτήσεις του, τους έρωτές του. Η διαδρομή μιας ταραχώδους ζωής, ενός γνήσιου ρεμπέτη, που έγραψε αξέχαστα τραγούδια και που έφυγε βουλιάζοντας στη σκοτεινή άβυσσο της ηρωίνης, μόλις στα 32 του χρόνια. Μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του που θα ακουστούν ζωντανά είναι: "Μες στης Πόλης το χαμάμ", "Ο Νίκος ο Τρελλάκιας" και το προφητικό "Ο πόνος του πρεζάκια". Ο τραγουδοποιός Παύλος Μπερμπερίδης και ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς στήνουν μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη σ' αυτό το μεγάλο μουσικό κεφάλαιο της Ελλάδας, συνθέτοντας το ανεξερεύνητο προσωπικό δράμα του Ανέστη Δελιά. Προπώληση γίνεται στο more.com. Για κρατήσεις καλέστε στο 694-2838569.