Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 22:20

Τέλος Ιουνίου ο διαγωνισμός του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Τέλος Ιουνίου ο διαγωνισμός του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Στις 29 Ιουνίου θα λάβει χώρα φέτος ο διαγωνισμός του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ως Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα του ευρωπαϊκού οίκου HORA (μοντέλο Granada) μαζί με ξύλινη βάση και σκληρή θήκη συνολικής αξίας 335 ευρώ.

Σε όλες τις κατηγορίες θα δοθούν Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή) βραβεία, τα οποία αποτελούν προσφορά του Συλλόγου «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) καθώς και Έπαινοι. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν δώρο χειροποίητες χορδές από την Κωνσταντινούπολη του οργανοποιού Γιώργου Μαρινάκη. Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού θα είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης. Τα μέλη της επιτροπής για την παιδική κατηγορία του διαγωνισμού είναι τα εξής: Κώστας Ηλιάδης (Μαέστρος Underground Youth Orchestra & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού Αργυρούπολης), Γιώργος Νούσης (συνθέτης - σολίστ κιθάρας), Μαρία Κολόζου (Σολίστ Κιθάρας), Neža Lopatič (Σολίστ Κιθάρας), Βασίλης Συγλέτος (Οργανοποιός). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές έως τις 21 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το kalamataguitarfestival.gr.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 31/5 στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Ιάσονας Γεωργιόπουλος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των διπλωματικών του εξετάσεων θα παρουσιάσει ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας. Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής του Δ.Ω.Κ. Λουκάς Γεώργας. «Στην συναυλία θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε και την μαθήτρια του Δ.Ω.Κ. Ηλιάνα Ρούσσου» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.