Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 09:15

“Σιωπηλή Συνθετική Συμφωνία”: Η πρώτη AI - ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα ταξιδεύει και βραβεύεται σε όλο τον κόσμο

“Σιωπηλή Συνθετική Συμφωνία”: Η πρώτη AI - ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα ταξιδεύει και βραβεύεται σε όλο τον κόσμο

Στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κινηματογραφικού Χορού του Καναδά με τίτλο “Screendance WildDogs” συμμετείχε ο Στάθης Γιαννακόπουλος με την ταινία μικρού μήκους "Η Σιωπηλή Συνθετική Συμφωνία: Μία Συνεργασία Ανθρώπου-Τεχνητής Νοημοσύνης".

Με τις περισσότερες συμμετοχές από τον Καναδά και την Αμερική, ο σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και ανεξάρτητος παραγωγός με έδρα την Καλαμάτα μπήκε σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ Ευρωπαίων, όντας η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.

«Στον Καναδά ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο με τη βοήθεια σας μπορούμε να πάρουμε το βραβείο κοινού και να δείξουμε τη δυναμική που έχει μία πόλη κάπου στη Νότια Ευρώπη. Όποιος έχει δύο λεπτά μπορεί να μπει και να ψηφίσει όπου δει: Silent Synthetic Symphony» τονίζει ο Στάθης Γιαννακόπουλος στο Facebook, παραπέμποντας στο αντίστοιχο link.

ΕΝΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόκειται για ένα Dance Short Film επιστημονικής φαντασίας με χορό, νέες τεχνολογίες, μουσική πανδαισία, ποίηση, και πολλά συναισθήματα που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Καλαμάτα, όντας η πρώτη ταινία μικρού μήκους -στο πλαίσιο αυτό- που προέρχεται από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «“Η Σιωπηλή Συνθετική Συμφωνία” εξετάζει τις κοινωνικές ανισότητες και την ψυχολογική πίεση που βιώνουμε. Αναδεικνύει την έννοια της "σιωπής", και συνάμα της επικοινωνίας, μέσω της τέχνης... Αφήνει τον θεατή να “ταξιδέψει” με τον πρωταγωνιστή και να βιώσει μέσα από όλες τις αισθήσεις του, τα ίδια συναισθήματα. Είναι ένα συνονθύλευμα τεχνών και τεχνικών δημιουργίας από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον» είχε πει πρόσφατα στην “Ε” ο Στάθης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξή του, ο οποίος είναι ο πρώτος κινηματογραφιστής στην Καλαμάτα που “πάντρεψε” την τεχνική νοημοσύνη με το ανθρώπινο στοιχείο, δείχνοντας το δρόμο για τα βίντεο του αύριο.

Το έργο έχει μέχρι στιγμής 27 επίσημες προβολές σε όλο τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει 7 πρώτα βραβεία, 5 φορές ήταν φιναλίστ και υποψήφιο για βραβείο, ενώ έχει και 2 ειδικές μνείες.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2025 Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ

Μιλώντας στην “Ε”, o Στάθης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε πως η ταινία θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία και στο “The Inspired Dance Film Festival”, ενώ θα ακολουθήσει προβολή στο “Bridges International Film Festival” στο Λουτράκι. Σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή της ταινίας στη βάση της, ενημέρωσε πως θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2025, κάνοντας προσπάθειες να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. «Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια μικρή παράσταση χορού βασισμένη στο έργο. Παράλληλα, ένας dj θα μιξάρει live το κομμάτι υπό το βλέμμα του μουσικού παραγωγού» διευκρίνισε.

T.Αν.