Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 17:07

Υπαίθρια γιορτή για μικρούς και μεγάλους από Μπουγά, ΙΕΚ "Ορίζων" και "Αρι" (φωτογραφίες)

Υπαίθρια γιορτή για μικρούς και μεγάλους από Μπουγά, ΙΕΚ "Ορίζων" και "Αρι" (φωτογραφίες)

Μια πολύχρωμη υπαίθρια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με στολίδια, γεύσεις και παιχνίδια, έστησαν την περασμένη Πέμπτη τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το ΙΕΚ "Ορίζων" και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Αρις", στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Καταρχάς, όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια περίμεναν τα παιδιά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας. Επιπλέον οι σπουδάστριες Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ, μαζί με τις παιδαγωγούς των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, βοηθούσαν τα πιτσιρίκια να φτιάξουν στολίδια, διακοσμητικά και κάρτες, αλλά και να παίξουν με τα παιχνίδια που είχαν ήδη ετοιμάσει.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ "Ορίζων" είχαν ετοιμάσει για τους περαστικούς λουκουμάδες, ζεστή σοκολάτα, παραδοσιακό τσάι του βουνού, καθώς κι ένα παραδοσιακό μεσσηνιακό ηδύποτο με κρασί, μέλι, πορτοκάλι και κανέλα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων κερνούσε χειροποίητους κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, ενώ η χορωδία του Γυμνασίου τραγουδούσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πρέπει να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της υπαίθριας εκδήλωσης οι σπουδαστές του Τουριστικού τμήματος του ΙΕΚ διεξήγαγαν επιτόπια έρευνα με τα τάμπλετ τους, για την πόλη της Καλαμάτας - και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν σύντομα.