ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 18:27

Λαφαζάνης: Εκλογές τώρα - Μιχελάκης: Ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ

Λαφαζάνης: Εκλογές τώρα - Μιχελάκης: Ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής ως συνέχεια των σφοδρών πολιτικών αναταράξεων που προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε για δημοκρατική εκτροπή και κάλεσε τη συγκυβέρνηση να «φύγει αμέσως τώρα! Η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές», με αποτέλεσμα να του απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης πως υιοθετεί τα επιχειρήματα της ΧΑ.

«Εσάς θα πάρει η μπάλα γιατί, όταν ταυτίζεστε στις ψηφοφορίες, το βλέπαμε μαζί πηγαίνατε χεράκι-χεράκι, όταν υιοθετείτε την επιχειρηματολογία και ζητάτε την παραίτηση δύο υπουργών, ταυτίζεστε με αυτούς και αυτό θα μείνει στην ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει φορτωθεί πολλά. Δεν θα φορτωθεί όμως και τον κ. Μπαλτάκο». 

Από τη ΧΑ ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι «κολλητός» του πρωθυπουργού και πρόσθεσε «μαζί πήγαν στο Άγιο Όρος. Στο ίδιο δωμάτιο κοιμόντουσαν. Ίσως και στο ίδιο κρεβάτι για λόγους οικονομίας!».

Αναλυτικά, ο υπουργός σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Επικαλείται τη λάσπη της ΧΑ, την υιοθετεί, τη βάζει στον ανεμιστήρα και κατευθύνεται εναντίον οποιουδήποτε. Αυτή η λάσπη που πετάτε προς τον πρωθυπουργό θα σας γυρίζει. Απ' όσα ακούγονται στο βίντεο αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα... Είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτούς».

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι από το περιεχόμενο του βίντεο προκύπτει πως «η Δημοκρατία απειλείται και κατακρεουργείται», ενώ για τον κ. Μπαλτάκο σημείωσε πως «ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Δεν ήταν μόνο γραμματέας υπουργικού συμβουλίου. Παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο. Ήταν ο άνθρωπος που μόνιμα ήταν πίσω από τα υπουργικά έδρανα και συντόνιζε τους υπουργούς. Ήταν η ορχήστρα της κυβέρνησης των υπουργών στο νομοθετικό έργο. Μιλάμε για το Νο 2 της κυβέρνησης, ο οποίος δυστυχώς ήταν πάνω από τους υπουργούς. Ήταν η σκιά η φωνή και η εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αντιθεσμικός ο ρόλος που είχε αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού». 

Σημείωσε ακόμη ότι η παραίτηση του γγ της κυβέρνησης δεν λύνει το πρόβλημα καθώς, όπως είπε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση «είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να ανακόψει τη δημοκρατική φορά των πραγμάτων, που βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». 

Περισσότερα στο protothema.gr