Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 16:36

Κυβέρνηση: Τέλος από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ο Θεοχάρης

Την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Θεοχάρη Θεοχάρη, έκανε δεκτή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.


Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
«Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Οιοκονομικών, Γ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:
«Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού».

«Ψυχρό» το κλίμα από Μαξίμου


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέγαρο Μαξίμου του καταλογίζουν διάφορα περιστατικά που οδήγησαν σε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών και εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό όφελος που πρόσφεραν οι υπηρεσίες του στη χώρα δεν ξεπέρασε την πολιτική ζημιά στην οποία υποχρέωσε την κυβέρνηση.
Η θητεία του κ. Θεοχάρη είχε προβλεφθεί ότι θα είναι πενταετής και ότι δεν θα μπορούσε να παυθεί παρά μόνο εάν παραιτείτο ή εάν αποπέμπετο λόγω μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων μετά όμως από την παρέλευση μιας τουλάχιστον διετίας, χρονικό διάστημα το οποίο θα συμπληρωνόταν τον ερχόμενο Φλεβάρη.
Γι' αυτό και επιδιώχθηκε να υποβάλλει ο ίδιος την παραίτησή του. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος για τον Χ. Θεοχάρη στους κόλπους της ΝΔ είναι και το όσα μετέφεραν βουλευτές του κόμματος οι οποίοι υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι είχαν φθάσει στο σημείο να έχουν το ένα μάτι στην τρόικα, το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ και το τρίτο στον κ. Θεοχάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του γενικού γραμματέα εσόδων, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η εξέλιξη έχει συζητηθεί με Ευρωπαίους παράγοντες καθώς η θέσπιση της θέσης με μακροχρόνιο ορίζοντα ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.
Πηγή:www.ethnos.gr