Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 20:44

Εντοπίστηκε το μάυρο κουτί του μοιραίου Airbus Α320

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες.

 

«Ένα μαύρο κουτί που βρήκαμε λίγες ώρες μετά τη συντριβή θα εξεταστεί αμέσως ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα», είπε ο Καζνέβ από το Σεν-λεζ- Αλπ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημείο της συντριβής θα αποκλειστεί σήμερα το βράδυ ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες διάσωσης θα μπορούν να εισέρχονται πιο εύκολα στην περιοχή.

Εξάλλου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο σημείο της συντριβής του Airbus.

«Αύριο θα μεταβώ στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος στη Γαλλία», έγραψε ο Ραχόι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο Airbus, που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, βρίσκονταν 144 επιβάτες, μεταξύ των οποίων Ισπανοί και Γερμανοί.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε επίσης ανακοινώσει ότι αύριο θα μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ