Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 15:28

Reuters: Το ελληνικό σχέδιο δεν περιλαμβάνει παραχωρήσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Ελλάδα και πιστωτές ανταλλάσσουν έγγραφα, λέει η Κομισιόν 

 

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης εστάλη εγκαίρως για τη χθεσινή συνάντηση της πενταμερής (Γερμανία, Γαλλία, ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) στο Βερολίνο, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.   

Το πρακτορείο αναφέρει ωστόσο πως κύκλοι που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις ανέφεραν ότι το ελληνικό σχέδιο δεν περιλαμβάνει περαιτέρω μεγάλες παραχωρήσεις στα ζητήματα - αγκάθια που καθυστερούν τη συμφωνία, όπως είναι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. 

Η Αθήνα και οι πιστωτές της ανταλλάσσουν έγγραφα για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία.   

Σε ερώτηση αν η Κομισιόν έχει λάβει το σχέδιο της Αθήνας που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ είπε πως «πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για να ξεκαθαρίσει πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το γεγονός ότι ανταλλάσσονται έγγραφα είναι ήδη ένα καλό σημάδι». 

Πηγή: www.lifo.gr