Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 13:39

Πάμε γερά και βλέπουμε… Ι Γιώργος Αρκουλής

Γράφτηκε από τον

Πρέπει να του ασκήθηκε υπερβολική πίεση προκειμένου ‘να κάνει πίσω’ ο Ζακυνθινός δικηγόρος, χρεωμένος με τον αθλητισμό της ‘πρώτης φορά Αριστερά’, Σταύρος Κοντονής.

Ηδη από το βράδυ Παρασκευής ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου», εννοώντας πως όλα βαίνουν καλώς, ότι η διαιτησία θα εμφανιστεί άψογη, η δικαιοσύνη της ΕΠΟ θα λειτουργήσει κρατώντας ζυγαριά που δεν θα κλέβει από την μία πλευρά, οι παράγοντες θα σταματήσουν να πυροδοτούν με δηλώσεις το κλίμα (καλλιεργώντας το μίσος και πυροδοτώντας βία) και -τέλος- οι φανατικοί οπαδοί θ’ αφήσουν ‘το όπλο παρά πόδα’ και αντί φασκιωμένοι με κροτίδες και βεγγαλικά, θα φτάνουν στις θέσεις τους κρατώντας χάρτινη συσκευασία με φρεσκοψημένο ποπ κορν…

Μη γελιόμαστε: με τις αλλαγές κάποιων προσώπων στην ηγεσία της Σούπερ Λιγκ και άλλων (σύντομα) στην ΕΠΟ, ελάχιστα πράγματα θ’ αλλάξουν ειλικρινά. Θα φύγει -λέγεται- ο κ. Γκιρτζίκης από την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας για να δώσει την θέση του σε κάποιον από την Μακεδονία. Και λοιπόν; Σόι πάει το βασίλειο μετά την εποχή του γιατρού Σωτήρη Αλημίση, τον οποίο οι μόρτες συνεργάτες του Κόκκαλη, είχαν ‘καθαρίσει’ με μέθοδο και σχέδιο ώστε να μην χυθεί αίμα (ή να υποψιαστεί η τότε ηγεσία του Παναθηναϊκού για την ‘ερυθρά’ λαίλαπα που ετοιμαζόταν).

Ακούγεται το όνομα ενός κ. Γραμμένου. Μα, ποιος είναι ο Γραμμένος; Οπως, ποιος είναι ο Ελευθεριάδης από την Πιερία, ή ο Γ. Στράτος της Λίγκα; Και οι τρεις από κάποιο κέντρο αποφάσεων επιλέχθηκαν σε κάποιο σκοτεινό παρασκήνιο. Τι έχουν κάνει ώστε να προοδεύσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την ταλαιπωρημένη χώρα; Ας γνωρίζει καλά ο υφυπουργός από το ωραίο Τζάντε ότι ‘με το πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι που θα δοθεί σε αγώνα ντέρμπι των ‘μεγάλων’, η εκεχειρία την οποία ονειρεύεται (και ευαγγελίζεται) το συμπαθές κυβερνητικό στέλεχος θ’ αποδειχτεί μία ακόμη περίπτωση ουτοπίας.

Αξίζει όμως να θυμίσω την ‘επωδό’ στην δήλωση Κοντονή (προς τους 16 της Σούπερ Λιγκ), με την οποία δείχνει να ‘κρατάει πισινή’:

«Εάν γίνει το παραμικρό, θα κλείσουν όλα τα γήπεδα και έχω ενημερώσει σχετικά την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Ουδείς επιθυμεί να ανεχτεί τις αθλιότητες στα ελληνικά γήπεδα και σας το λέω ευθέως μην προσπαθήσετε να με δοκιμάσετε. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή».

Επανέρχομαι στην πρώτη παράγραφο του σημειώματος: πρέπει να του ασκήθηκε απίστευτη πίεση, κυρίως από το συνδρομητικό κανάλι που χωρίς πρωτάθλημα θα καταρρεύσει, αλλά και την δράκα ανθρώπων, που αγόρασε πρόσφατα τον ΟΠΑΠ και βλέπει τα έσοδά του να μειώνονται αισθητά. Και από κοντά οι 16 παράγοντες - μεγαλομέτοχοι, οι οποίοι χωρίς πρωτάθλημα είναι αδύνατο να εισπράξουν από εισιτήρια, διαφήμιση και…στοιχήματα. Ή όχι;

Καλή τύχη κ. Κοντονή. Και μένει να δούμε αν θα γεμίσουν αυτή την φορά τα γήπεδα από το μείζον υγιές κομμάτι του φίλαθλου κοινού…

 

Η σέντρα στις 10 τρέχοντος!