Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 14:34

Χάσαμε την ευκαιρία… Ι Γιώργος Αρκουλής

Γράφτηκε από τον
Χάσαμε την ευκαιρία… Ι Γιώργος Αρκουλής

Κρίμα, και πάλι κρίμα που δεν θα απολαύσουμε την παράσταση του εντιμότατου κ. Φαμπρ με τους ηθοποιούς να χορεύουν τσίτσιδοι στη σκηνή και μάλιστα φάτσα με το κοινό! Προσωπικά αναρωτιόμουν αν οι ηθοποιοί (σε διδασκαλία βεβαίως του Βέλγου δημιουργού) θα εμφανίζονταν με ανορθωμένα τα αίσχη τους ή σε "κάθετη πτώση", αλλά δεν συνεχίζω, διότι πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού ο Βέλγος παραιτήθηκε πέφτοντας θύμα αποδοκιμασίας.

Ο Φαμπρ (μεταξύ μας είδα την φάτσα του και την βρήκα ειρωνική και εχθρική) παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμηρές απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν. Για την ακρίβεια σε όσους ξεσηκώθηκαν, επειδή ο πολιτικός προϊστάμενος υπουργός Μπαλτάς, άφησε τον Βέλγο να θέσει στο περιθώριο τα ελληνικά έργα, τα οποία παραμένουν "μετέωρα". Λόγου χάρη, διάβασα συνέντευξη (Εφημερίδα των Συντακτών) του πρωταγωνιστή Πέτρου Φιλιππίδη, για τις περιπέτειες που αντιμετωπίζει η παράσταση του "Πλούτου", με τον ίδιο, τον Κιμούλη κ.λπ. Λογικά, ο κ. Μπαλτάς οφείλει -σε επίδειξη ήθους- να παραιτηθεί, χωρίς να παραδώσει την έδρα του. Ηδη, αυτή την κυβέρνηση την "κυνηγούν" τα λάθη από την εκπαραθύρωση του Λούκου, την απομάκρυνση (του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου) Γιώργου Στεφανάκη κ.λπ.

Το έτερο μεγάλο θέμα στον τομέα του πολιτισμού (τρομάρα μας!) αφορά το ανοιχτό μέτωπο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με την ΕΠΟ να κουρνιάζει στα κεκτημένα της (αυτοδιοίκηση κ.λπ.) και τον υπουργό Κοντονή να θέλει με τις κινήσεις του (όπως εκείνος τις εννοεί) να πολεμήσει τη διαφθορά και μαζί τη βία στα γήπεδα κ.λπ. Δεν είναι εύκολο, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παρέχει πλήρη στήριξη στον υφυπουργό του. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αυτή που συχνά την τελευταία πενταετία έστειλε στην ΕΠΟ λίστες με ύποπτα ματς για υπερβολικό στοιχηματισμό (δηλαδή καραμπινάτες ενδείξεις για στησίματα), απειλεί να αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Φυσικά, πρόκειται για σαφέστατη διγλωσσία, αφού από τη μία καταγγέλλει κάποιες  ελληνικές ομάδες για διαφθορά και από την άλλη τις θέλει να διατηρούν τα κεκτημένα τους, μόνο αν κάνει πίσω ο υφυπουργός. Εσείς τι εξήγηση δίνετε;

Και μέσα σε όλα, ιδού η "συμμαχία των 11", δηλαδή οι ηγέτες των ΠΑΕ που ακολουθούν στη βαθμολογία τους τέσσερις "μεγάλους", να ευθυγραμμίζονται σε μέτωπο κατά της λογικής του Κοντονή. Κρίμα, διότι ουδείς από αυτούς δεν έχουν οικονομικά συμφέροντα -αυτά τα έχουν καπαρώσει ο Ολυμπιακός (άλα της!) και ένα - δυο ακόμη κλαμπ, όχι πάντως μεταξύ αυτών ο ιστορικός Ηρακλής, η ηγεσία του οποίου αρνήθηκε να συμπράξει υπέρ του κατεστημένου και μπράβο της.

Ισως η ευκαιρία είναι μοναδική αυτή την ώρα ώστε να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και σιγά-σιγά να εξαφανιστούν από τις εξέδρες οι χιλιάδες φωτοβολίδες και τα άλλα πολεμοφόδια. Οι λαλίστατοι -κατά του Κοντονή- παράγοντες, δεν είπαν λέξη γι’ αυτά, προφανώς επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Ούτε βεβαίως για την άθλια διαιτησία, η οποία συνήθως ευνοεί τους "μεγάλους", καλυπτόμενη από βαθμολογίες παρατηρητών (της ΕΠΟ) που θα έπρεπε να τους είχε απαγορευτεί η παρακολούθηση του ποδοσφαίρου ακόμη και από την τηλεόραση.

 

ΥΓ: Ο ρόλος του Τύπου (ειδικά των αθλητικών φύλλων) έχει ταχθεί με το μέρος της ΕΠΟ και των ΠΑΕ. Γιατί άραγε; Δεν έχουν διαπιστώσει τη μιζέρια, τη διαφθορά και την άρνηση του μεγάλου μέρους των φιλάθλων να επιστρέψει στα γήπεδα;  


NEWSLETTER