Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 20:16

Η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στις δικαστικές αίθουσες της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις του Κακουργιοδικείου, μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αντικειμενική εικόνα για την εγκληματικότητα στη Μεσσηνία.

Κι αν εξαιρέσεις σκληρές ληστείες και εγκλήματα που πάνε αρκετά πίσω στο χρόνο και εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό μετά από αναβολές, τα τελευταία χρόνια στα πινάκια κυριαρχούν οι μικροκλοπές και διαρρήξεις από φτωχοδιάβολους, καθώς και υποθέσεις ναρκωτικών. Βέβαια, κλοπές γίνονταν από καταβολής κόσμου και δεν θα πάψουν να γίνονται όσο υπάρχουν άνθρωποι - γι' αυτό χρειάζεται και η συμβολή της Πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών ώστε μέσα από στοχευμένες δράσεις και την ενεργοποίηση των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας να περιοριστούν όσο γίνεται τέτοια φαινόμενα. Επίσης, ας καταλάβουμε και οι πολίτες ότι η "μεγάλη σιωπή" είναι συνενοχή, και να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει ένα μερίδιο συνευθύνης μας, όταν μάλιστα ο καθένας μας με τη στάση του, παθητική ή ενεργητική, ανέχεται φαινόμενα βίας και ανομίας. 

Πριν λοιπόν ως πολίτες μιλήσουμε για πλήθος κλοπών και ως μέσα ενημέρωσης προβάλλουμε μια έξαρση της εγκληματικότητας επειδή έγιναν κάποιες συνηθισμένες διαρρήξεις σε μια περιοχή, ας δούμε πιο ψύχραιμα τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας και ας αναλογιστούμε μήπως απομονώνουμε συγκεκριμένα περιστατικά, για να αποποιούνται κάποιοι αυτοδιοικητικοί τις ευθύνες τους. 

Και ξαναλέμε, κανένας δεν αμφισβητεί ότι γίνονται κλοπές ή ότι ο κόσμος έχει άδικο να αγανακτεί όταν σπάνε και κλέβουν το σπίτι του, αλλά είναι ακραίο να γίνεται λόγος για εγκληματικότητα που οργιάζει και να προβάλλεται μια πλασματική εικόνα προς τα έξω για την παραβατικότητα στο νομό και για τον τρόπο που λειτουργούν οι διωκτικές αρχές στη Μεσσηνία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 16:24