Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 21:21

Επιτέλους, να γίνει προγραμματισμός των έργων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επιτέλους, να γίνει προγραμματισμός των έργων

 

Η υποκλοπή των συνομιλιών της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη από το γραφείο της, είναι πλήγμα για τη δημοκρατία πρώτα από όλα.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης είναι επιβεβλημένη, για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, για να μην μείνει η παραμικρή σκιά και να μην εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες από τον οποιονδήποτε.

Πάμε τώρα στα έργα υποδομών του τόπου μας, στον προγραμματισμό για την υλοποίησή τους που είναι προβληματικός και χαρακτηριστικός της παθογένειας που δεν γιατρεύεται.

Αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η πλειοψηφία του, να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας το έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα με 400.000 ευρώ. Εργο πολύπαθο που θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Εργο που αν γινόταν έγκαιρα, από τον καιρό των παχιών αγελάδων, από το Γ’ ΚΠΣ ή και από το ΕΣΠΑ, θα μπορούσε να απορροφήσει τα 2,5 εκ. ευρώ, που χρειάζονται για τον εκσυγχρονισμό του.

Τώρα πλέον το νέο ΕΣΠΑ δεν έχει χρήματα, γι’ αυτό και πρέπει να λειτουργήσει ο δημοκρατικός προγραμματισμός, να τεθούν οι προτεραιότητες και να γίνουν οι ιεραρχήσεις.

Δεν μπορεί η Περιφέρεια να ασχολείται πρώτα με το Γαργαλιάνοι - Βάλτα και κυρίως με το Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα, με προϋπολογισμό μάλιστα 3,3 εκ. ευρώ. Αυτός ο σχεδιασμός είναι εγκληματικός και υπονομεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης του νομού και υλοποίησης των πιο σημαντικών οδικών αξόνων.

Δεν μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με το έργο - “σημαία” Μεσσήνη - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και τον δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την 1η επαρχιακή οδό, τον κεντρικό δρόμο της Μάνης και η οποιαδήποτε παρέμβαση στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη να περιορίζεται στο Τζάνε - Καλαμάκι.

Οφείλει, επιτέλους, το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να προγραμματίσει, να ιεραρχήσει την υλοποίηση των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας με βάση τη σημασία και την προσφορά τους στην προοπτική της ανάπτυξης.


NEWSLETTER