Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 13:05

Η Αστυνομία λειτουργεί με… μαγικά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Κέλλυ
Δημητρούλια

Μαζί με την οικονομική κρίση έχει γίνει θέμα καθημερινής συζήτησης και… αϋπνίας η ανασφάλεια μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Την ίδια ώρα που τα κλεφτρόνια κυκλοφορούν ελεύθερα με… δεκάδες δικογραφίες στις πλάτες τους για κλοπές και οι… επαγγελματίες σχεδιάζουν τα επόμενα "χτυπήματά" τους, η Πολιτεία δεν αποφασίζει να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση της Αστυνομίας, στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών και στην πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Παρατηρεί από απόσταση τις εξελίξεις και διαπιστώνει πως οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, είτε το έχουν αποφασίσει συλλογικά είτε μεμονωμένα, χωρίς να προσπαθεί να αποτρέψει την επικίνδυνη αυτή τακτική.
Και όσο περνά ο καιρός οι λιγοστές οικονομίες που μπορεί να απέμειναν στις τσέπες των πολιτών λιγοστεύουν και παράλληλα αυξάνει ο αριθμός των εν δυνάμει κλεφτών.
Αυτά για την… ιστορία, αφού όλοι υποπτευόμαστε πως χρήματα δε θα διατεθούν από την Πολιτεία για τη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Ούτε φυσικά περιμένουμε άμεσα τουλάχιστον να κινηθεί η διαδικασία για την αναδιάρθρωσή τους, παρά το γεγονός πως θα εξοικονομηθούν και χρήματα και προσωπικό. Επίσης, δε φαίνεται στον ορίζοντα ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν να απασχολούνται σε αντικείμενα που μόνο με την ασφάλεια του πολίτη δεν είναι σχετικά. Για παράδειγμα πολλοί μοιράζουν δικόγραφα και πολύ περισσότεροι ασχολούνται με την ασφάλεια επισήμων και λοιπών, ενώ την ίδια ώρα θα έπρεπε να φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών.
Και αν τα σκεφτεί όλα αυτά κανείς αναλογιζόμενος τι συμβαίνει στην περιοχή μας, ίσως οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως η Αστυνομία λειτουργεί με… μαγικά!