Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 14:10

Οχι παιχνιδάκια με τον βιολογικό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε καλό δρόμο βρίσκονται τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στη Μεσσηνία και κυρίως στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Τα πιο πολλά έχουν δρομολογηθεί, έχουν ενταχθεί, όμως υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα που τείνει να υποβαθμίσει και να ακυρώσει την όλη προσπάθεια και τις θετικές έως τώρα εξελίξεις.
Αυτή έχει να κάνει με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Και μιλάμε για έναν από τους πιο παλιούς, από τους πρώτους βιολογικούς σ’ όλη τη χώρα, που έχει την πιο καθοριστική συμβολή στην εικόνα και την ανάπτυξη της πόλης.
Ο βιολογικός είναι που κράτησε καθαρή την παραλία, τη θάλασσα της Καλαμάτας σ’ όλο της το μέτωπο και ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το μπάνιο του από τα καρτ έως το "Φιλοξένια", το Αλμυρό και τη Σάνταβα. Ο βιολογικός που δέχεται και τα λύματα της Μεσσήνης και όλης της παραλιακής ζώνης έως τις Κιτριές. Ο βιολογικός που ετοιμάζεται να δεχτεί τα λύματα των πρώην Δήμων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας και να προστατεύσει τις πηγές του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου, που υδροδοτούν πάνω από τη μισή Μεσσηνία.
Μ’ όλα αυτά η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας είναι προτεραιότητα, δε σηκώνει συζήτηση. Και δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι αντιπαραθέσεων και κόντρας στο δήμαρχο από οποιοδήποτε πρόσωπο και φορέα. Προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν είναι επιτρεπτές για τέτοια έργα. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πέρα και πάνω από επικοινωνιακά παιχνιδάκια εντυπώσεων.
Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας πρέπει άμεσα να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί. Τυχόν μελετητική ανωριμότητά του μόνο ως δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί. Γιατί εντάχθηκαν πιο ανώριμα, αλλά σημαντικά έργα του νομού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εθελοντισμός και υποστήριξη Παιδιά στην επαιτεία »