Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 17:40

Το κυκλοφοριακό της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τώρα που όπως φαίνεται... τελείωσε από το «Θησέα» το υπόγειο πάρκινγκ της Μεσσήνης, «λόγω οριακής οικονομικής βιωσιμότητας του έργου», απομακρύνεται και η τελευταία ελπίδα να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης. Γιατί μπορεί στα σχέδια της δημοτικής αρχής να είναι η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, όμως για να πετύχει θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος πάρκινγκ.
Διαφορετικά, το πρόβλημα με τα παρκαρισμένα περιμετρικά της πλατείας και στον δρόμο της Μπούκας, θα μεταφερθεί στους γύρω δρόμους.

Οπως άλλωστε έγινε και στην Καλαμάτα όταν εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο. Επιπλέον, η Μεσσήνη -ειδικά το καλοκαίρι- έχει κίνηση που ξεπερνά κατά πολύ αυτή μεγαλύτερης πόλης. Κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επισκέπτες οι οποίοι αγανακτούν με το κυκλοφοριακό χάος. Το αποτέλεσμα είναι να περνάνε από την πόλη χωρίς να σταματούν -  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση στην αγορά της.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να φροντίσει προκειμένου να βρεθούν οι χώροι στάθμευσης, κοντά στο κέντρο για να εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Το προαύλιο των Τριών Ιεραρχών δεν μπορεί να θεωρείται μια αποτελεσματική λύση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και επιπλέον χωρίς την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης κανείς δεν μπαίνει στον... κόπο να αφήσει εκεί το αυτοκίνητό του.
Οπως γίνεται αντιληπτό, ο συνδυασμός ενεργειών και όχι μια μεμονωμένη κίνηση θα μπορέσει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα: την ανακούφιση του κυκλοφοριακού. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και αστυνόμευση προκειμένου τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν να αποδώσουν. Και είναι αμφίβολο αν δύο δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Στα καθήκοντά τους εξάλλου δεν θα είναι μόνο η τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα πρέπει παράλληλα να κάνουν ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα. Και υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι ένας δήμος με τεράστια έκταση.


NEWSLETTER