Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 14:01

Να μην απεμπολήσουμε τα έργα που συμφωνήσαμε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να μην απεμπολήσουμε τα έργα που συμφωνήσαμε

 

Μόνο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας περιλαμβάνεται στα έργα υποδομών εθνικής προτεραιότητας της Ν.Δ.

Οταν θέτεις ως πρώτη προτεραιότητα το νέο αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Υλίκη, λογικά δεν υπάρχουν περιθώρια για τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, που κουβεντιάζουμε και σχεδιάζουμε για χρόνια και για τα οποία έχουν δοθεί υποσχέσεις υλοποίησης.

Οι ανακοινώσεις του προέδρου της Ν.Δ. δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, ούτε να ακυρώνουν ή να υποβαθμίζουν τις διεκδικήσεις και τα σχέδιά μας. Πρέπει, όμως, να επικαιροποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση, τη σημερινή και που αποδεχθήκαμε στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, τον Φεβρουάριο του 2018. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις ή παζάρια και δεν αλλάζουμε, δεν διαμορφώνουμε τη θέση μας με γνώμονα την κομματική εκμετάλλευση, το κομματικό συμφέρον, τη στήριξη του κόμματός μας και το χτύπημα του πολιτικού μας αντιπάλου.

Αυτά που συμφωνήσαμε και τα οποία δεν υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε ή να τα απεμπολήσουμε σε ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. Γιατί τα έργα αυτά δεν μας τα χαρίζει κανένας, ούτε είναι πολιτικό ρουσφέτι, αλλά είναι αναγκαία και τα δικαιούται ο τόπος μας, με βάση το κόστος - όφελος, γιατί θα συμβάλλουν στην τοπική και στην εθνική οικονομική ανάπτυξη.

Και αυτά τα έργα είναι: Σε εθνικό επίπεδο (αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών) ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Τσακώνα - Καλό Νερό (ως συνέχεια του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα”), ενώ αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Και σε περιφερειακό επίπεδο οι δρόμοι Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και της Μάνης.

Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι οφείλουν να το ξεκαθαρίσουν προεκλογικά, για να κριθούν στο μέλλον, όταν θα έρθει η ώρα των δύσκολων και κρίσιμων αποφάσεων. Οταν η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει και να υλοποιήσει, δεν θα υπάρχει χώρος για άσκηση κομματικής πολιτικής, για πειθαρχία και υπακοή ή αντίθετα για μικροκομματική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση.

Με συνέπεια και ειλικρίνεια οφείλουν να λειτουργήσουν οι αυτοδιοικητικοί της Μεσσηνίας και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και όχι το μικροκομματικό. Μόνο έτσι θα υλοποιηθούν τα σημαντικά έργα του τόπου μας. Ο κόσμος παρακολουθεί και έχει και γνώση και κρίση και μνήμη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 08:55

NEWSLETTER