Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 07:25

Ηρθε η ώρα για έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)




Οι Ηλείοι, εκείνοι που κατάγονται από τις περιοχές της Ολυμπίας και της Ζαχάρως, κατεβαίνουν για τον τόπο τους, χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας του "Μορέα". Παρά τα τσουχτερά διόδια, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το υπό ανακατασκευή Παραδείσια - Τσακώνα και ο κόσμος ταλαιπωρείται μέσα από το Δερβένι και τις στροφές της Τσακώνας. Παρότι ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό παραμένει προβληματικός κι επικίνδυνος και δεν έχει βελτιωθεί ούτε η στροφή στου Αρκουδέα.
Με όλα αυτά καθίσταται άμεση κι επιτακτική η ανάγκη για την ολοκλήρωση και την παράδοση του πολύπαθου τμήματος με την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Ιδια και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για το δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, που πέρα από την οποιαδήποτε εξέλιξη της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, πρέπει να προταχθεί. Γιατί θα φέρει ακόμα περισσότερους Ηλείους στον αυτοκινητόδρομο και στη Μεσσηνία και γιατί θα φέρει πιο κοντά στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη την Κυπαρισσία και την Τριφυλία. Η Δυτική Μεσσηνία θα ενωθεί με τον αυτοκινητόδρομο και θα έρθει πιο κοντά με την Αθήνα, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Ο δρόμος αυτός είναι μείζονος σημασίας για την Τριφυλία και τη νότια Ηλεία.
Από κει και μετά, θα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός και σχέδιο της Μεσσηνίας για την κατασκευή και ολοκλήρωση μέσω ΕΣΠΑ σημαντικών εσωτερικών δρόμων: Του Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και του Γαργαλιάνοι - Ρωμανού που έχει μείνει στη μέση, παρότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2008. Και "το γλυκό θα δέσει" με το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος, που επιτέλους πρέπει να ωριμάσει μελετητικά και να προλάβει τις χρηματοδοτήσεις του τομεακού του ΕΣΠΑ. Δεν είναι έργα - χάρη για τη Μεσσηνία. Τα δικαιούται εδώ και χρόνια και μετά από χρόνια έχουν ωριμάσει μελετητικά. Τέρμα τα λόγια και οι μεγαλοστομίες, ήρθε η ώρα για έργα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 00:37

NEWSLETTER