Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 13:40

Το Δημοτικό Συμβούλιο αδιαφορεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Γράφτηκε από τον

Το Δημοτικό Συμβούλιο αδιαφορεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν συζήτησε για τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου της πόλης, που καλύπτει όλη τη Μεσσηνία.

Δεν εξέφρασε την αλληλεγγύη του, αδιαφόρησε για την κραυγή αγωνίας των γιατρών που προειδοποίησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως “η λειτουργία αρκετών ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας -μεταξύ αυτών και της Μονάδας Εμφραγμάτων- κρίνεται επισφαλής και κινδυνεύει με κατάρρευση”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, στις 5 Φεβρουαρίου, «τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως παρουσιάστηκαν στο πρώτο θέμα της “Ελευθερίας του Σαββατοκύριακου”, 1 - 2 Φεβρουαρίου, μέσα από την επιστολή του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 3 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρατήρησε πως καταρρέουν κλινικές, με βάση το δημοσίευμα. “Προβληματιστήκαμε. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, μας αφορά όλους και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαμουράνης, ρωτώντας τον δήμαρχο τι πρόκειται “να κάνετε ως δημοτική αρχή”. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι την Τετάρτη (σήμερα) έχει ραντεβού με τον διοικητή του Νοσοκομείου, με τον οποίο θα έχει μια ευρύτερη συζήτηση. “Θα το θέσω το θέμα και θα δούμε τον τρόπο για να παρέμβουμε, να στηρίξουμε. Δεν θέλουμε ξενοδοχείο το νοσοκομείο”, παρατήρησε ο δήμαρχος».

Η συνάντηση αυτή του δημάρχου με το διοικητή του Νοσοκομείου δεν έγινε για λόγους ασθενείας, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα, όπως είπε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή και πληροφόρησε το Σώμα για τη μη υλοποίηση των προσλήψεων των γιατρών στο ΤΕΠ, που είχαν προγραμματιστεί.

Ο δήμαρχος είπε ότι η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά η ιστοσελίδα του δήμου μας ενημέρωσε πως συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Τελικά οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας έμειναν μόνοι τους; Η κραυγή αγωνίας τους δεν άγγιξε το Δημοτικό Συμβούλιο που νοιάζεται και αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών; Δεν είναι το αγαθό της υγείας το πιο σημαντικό για τους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας; Δεν ανησυχεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας; Ρητορικά τα ερωτήματα, αυτονόητες οι απαντήσεις. Φαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει άλλα... πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 13:06