Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 14:17

Η οριοθέτηση του Νέδοντα και το αντιπλημμυρικό του “Μορέα”

Γράφτηκε από τον

Η οριοθέτηση του Νέδοντα και το αντιπλημμυρικό του “Μορέα”

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” είναι η μεγάλη ελπίδα του Δήμου Καλαμάτας για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι των πλημμυρών στα πιο επικίνδυνα σημεία στην πόλη, από τον περιφερειακό και σε όλο το μέτωπο του αυτοκινητόδρομου μέχρι το Πήδημα και το διεθνές αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ομως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστούν και να προωθηθούν. Είναι η οριοθέτηση του ρέματος Καραμπογιά στην περιοχή της Αγιάννας που σχετίζεται με το Νέδοντα. Η μελέτη που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής, που έδωσε πλημμύρα το Σεπτέμβριο του 2016. Με την οριοθέτηση αυτή θα αντιμετωπιστεί οριστικά ο κίνδυνος πλημμύρας στην οδό Μπουλούκου και θα μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς περαιτέρω απειλές η αντιπλημμυρική συνδρομή του Νέδοντα.

Είναι πολύ περισσότερο και η οριοθέτηση του Νέδοντα, που μελετητικά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όμως είναι καθοριστική για κρίσιμα έργα που πρέπει να γίνουν. Θα αποτυπώσει με πραγματικά στοιχεία την παροχετευτική ικανότητα του χειμάρρου και θα δείξει αν πρέπει να προχωρήσει και πώς το αντιπλημμυρικό έργο του αγωγού από την Παναγίτσα. Ενα έργο που έχει χρηματοδότηση, αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν διασφαλιστεί πως δεν θα επιβαρύνει το Νέδοντα.

Η οριοθέτηση του Νέδοντα αναμένεται να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα υλοποίησης των γενναίων παρεμβάσεων, που περιλαμβάνονται στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των μελετών του “Μορέα”. Και να καταδείξει πως πρέπει επιτέλους να γίνουν τα έργα για τα οποία μιλάμε εδώ και χρόνια, αλλά πάνε από αναβολή σε αναβολή και από ΕΣΠΑ σε ΕΣΠΑ: Την παρέμβαση στο σκεπασμένο τμήμα στο Αναψυκτήριο, που λόγω των υποστυλωμάτων έχει ανεπαρκή παροχετευτικότητα και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για να πλημμυρίσει ο Νέδοντας. Και την κατεδάφιση της παλιάς και προβληματικής γέφυρας στο ύψος της Ιατροπούλου και της Κλαδά και την κατασκευή μιας καινούργιας με ασφαλέστερη και αξιοπρεπή παροχετευτικότητα.

Το ζήτημα είναι ότι μαζί με την οριοθέτηση του Νέδοντα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης, δημοπράτησης μέσα στο 2020 κι έναρξης υλοποίησης του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα”. Γιατί είναι τόσα πολλά τα χρήματα που απαιτούνται, που μόνο αυτό μπορεί να θωρακίσει την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, οργανωμένα και υπεύθυνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 15:32