Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 16:23

Να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία για το Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία για το Πολυλίμνιο

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πολυλίμνιο, για τη διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας των επισκεπτών στον εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τόπο, μέσα από μια μελέτη που θα εκπονήσει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με τους συνεργάτες του.

Επιτέλους, αναλαμβάνεται η ευθύνη που έλειπε, για τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός τόπου που προβάλλει τη Μεσσηνία σε όλη την Ελλάδα.
Τη Μεγάλη Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον καθηγητή και κλιμάκιο συνεργατών του πραγματοποίησαν αυτοψία, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ακριβής αποτύπωση του εντυπωσιακού χώρου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την εκπόνηση μελέτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η μελέτη θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι ενδεχομένως υφίστανται.
Οπως ανακοινώθηκε, αρχικά θα γίνει αποκατάσταση και καθαρισμός του χώρου αλλά και των προσβάσεων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έρθει προς έγκριση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης και θα ακολουθήσει κι άλλη σύμβαση, της Περιφέρειας με το Δήμο Μεσσήνης, για τον τρόπο λειτουργίας του Πολυλιμνίου.
Το Πολυλίμνιο πρέπει να ανοίξει επίσημα και να είναι ασφαλές. Να πάψει να το επισκέπτεται ο κόσμος με δική του ευθύνη. Να δοθεί τέλος στην κατάσταση που υφίσταται μετά τον τραγικό και άδικο χαμό μιας κοπέλας το καλοκαίρι του 2016. Να μην ξανασυμβεί επίσης άλλο τραγικό περιστατικό όπως το περσινό καλοκαίρι που ένας νέος ρίσκαρε κι έχασε τη ζωή του, γιατί δεν γνώριζε την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της λίμνης με τον καταρράκτη.
Το Πολυλίμνιο αξίζει φροντίδα και υπεύθυνη αντιμετώπιση από τις αρμόδιες αρχές του τόπου. Η Περιφέρεια που ξεκίνησε, οφείλει να εκπονήσει τη μελέτη και μαζί με το Δήμο Μεσσήνης να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες, για να γίνει και ασφαλής ο ελκυστικός και απολαυστικός αυτός τόπος.
Η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης με υπεύθυνα πρόσωπα, που θα ενημερώνουν τον επισκέπτη για τις ιδιαιτερότητες, για τον σεβασμό που απαιτεί το Πολυλίμνιο, επιβάλλεται να γίνει πράξη άμεσα, μαζί με τη μελέτη και τις παρεμβάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 15:04

NEWSLETTER