Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 22:06

Η προσφυγή στην Ε.Ε. στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η προσφυγή στην Ε.Ε. στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση

 

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητεί πλέον το δίκιο της η Μεσσηνία για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Και καλά κάνει, αφού στο εσωτερικό έχει βρει τοίχο. Η κυβέρνηση δεν ακούει και κρύβεται περιμένοντας τη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή των συνεταιρισμών, που θα εκδικαστεί την 1η Ιουνίου. Λες και το ζήτημα είναι νομικό. Πολιτική ήταν η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, που έβλαψε την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και γενικότερα προκάλεσε ή επιδείνωσε τα σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό προϊόν της ελιάς Καλαμών.

Η πολιτική απόφαση ανατρέπεται με παρόμοια απόφαση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ν.Δ. οφείλει να την αλλάξει, όπως η κυβέρνηση έχει αλλάξει αρκετά πολιτικά πράγματα με νομοσχέδια και τροπολογίες. Εκτός και αν δε διαφωνεί με την απόφαση Αποστόλου, οπότε ο τοίχος δεν πέφτει με τίποτα.

Ορθώς πολιτικά, για την προστασία της ΠΟΠ και των παραγωγών του τόπου μας, οι φορείς της Μεσσηνίας ενωμένοι καταφεύγουν στις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να αφήσει τις υπεκφυγές και τις παλινωδίες.

Την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. για τη δικαίωση της Μεσσηνίας στο σοβαρό θέμα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, συνυπογράφουν ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, καθώς και οι φορείς που προχώρησαν στην καταγγελία: δύο συνεταιρισμοί και ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ).

Η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας πρέπει να προστατευτεί, όπως προστατεύονται όλα τα άλλα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ. Και η κυβέρνηση, με τη συνδρομή όλων των κομμάτων της Βουλής, οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα προστατεύουν την ελληνική ελιά Καλαμών και τους παραγωγούς σε όλους τους νομούς. Είναι ντροπή το 2021 να επικρατεί στην πατρίδα μας η λογική “ο θάνατός σου η ζωή μου” για ένα τόσο σημαντικό αγροτικό προϊόν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 22:01

NEWSLETTER