Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 20:57

Να μην ξαναζήσει η Καλαμάτα καταστάσεις Ιατροπούλου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να μην ξαναζήσει η Καλαμάτα καταστάσεις Ιατροπούλου

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας έχει επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην ένταξη νέων έργων κυρίως στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Θεμιτό και δικαιολογημένο. Ομως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει μπροστά της την υλοποίηση αρκετών και σημαντικών έργων, προερχόμενων από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με χρηματοδότηση κυρίως από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Εργων, που έπεσαν μαζεμένα και τα οποία καλείται να υλοποιήσει την ίδια χρονική περίοδο.
Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, η πρόκληση. Να τα καταφέρει με τη μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη και στους πολίτες, και με τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις.
Υπάρχει το κακό προηγούμενο με το έργο ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης στην οδό Ιατροπούλου, στο κέντρο της πόλης, που μας ταλαιπώρησε για καιρό, πέρα από κάθε προγραμματισμό. Κι αυτό έχει γίνει μάθημα. Ο δήμαρχος το υπενθυμίζει και σημειώνει ότι πλέον κανένα έργο δεν ξεκινάει, και ας ξεκινήσει με καθυστέρηση, αν δεν έχει λύσει τις εκκρεμότητες που θα το... σέρνουν κατά την υλοποίηση.
Ομως, απαιτείται συνεννόηση αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου για καθημερινή παρακολούθηση και συνεπή επίβλεψη στην υλοποίηση.
Το πρώτο καμπανάκι το χτύπησε ο ίδιος ο δήμαρχος για το έργο ανάπλασης της Αναγνωσταρά. Παραδέχτηκε πως έπρεπε να έχει ξεκινήσει και επεσήμανε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέσα στον Ιούνιο. Προειδοποίησε, μάλιστα, τον εργολάβο ότι ο δήμος θα κινηθεί σε βάρος του αν δεν ξεκινήσει. Μιλάμε για εμπορικό δρόμο στο κέντρο της πόλης, ενώ στην ίδια περιοχή κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και η ανάπλαση της Κολοκοτρώνη.
Ακόμα, μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να αρχίσει και το έργο ανάπλασης της Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία. Εργο που σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο τέλος Μαΐου!
Η έναρξη της ανάπλασης της Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, πήγε –ορθά– για το Σεπτέμβριο.
Με όλα αυτά, καταλαβαίνει κανείς ότι η Καλαμάτα δεν θα αντέξει καταστάσεις Ιατροπούλου, και η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να τις αποτρέψει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 21:00

NEWSLETTER