Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 21:33

Συγκροτημένα και γενναία μέτρα για το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Συγκροτημένα και γενναία μέτρα για το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Πρόχειρα και αποσπασματικά αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας το Ιστορικό Κέντρο. Φοβάται το πολιτικό κόστος κι επιχειρώντας να τα έχει καλά με όλους τους επαγγελματίες της περιοχής που έχουν διαφορετικές απόψεις, παίρνει μια απόφαση και μετά την ακυρώνει. Το περσινό πάθημα δεν της έγινε μάθημα και πάει να επαναληφθεί και φέτος.

Το ρεπορτάζ μας το επιβεβαιώνει:

16 Μαΐου 2020: Επιχειρηματίες της περιοχής ζήτησαν να πεζοδρομηθούν οι οδοί Αιπύτου και Ηφαίστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο Ιστορικό Κέντρο.

4 Αυγούστου 2020: Σε ισχύ τίθενται οι νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο Ιστορικό Κέντρο και θα γίνει πεζοδρόμηση όλων των οδών Αιπύτου - Ηφαίστου - Ιθώμης - Αγίου Ιωάννου - Παπάζογλου.

11 Αυγούστου 2020: Επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων της οδού Ιθώμης χαιρετίζουν την απόφαση πεζοδρόμησης και ζητούν από τον δήμαρχο την πλήρη εφαρμογή του μέτρου και η πεζοδρόμηση να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

12 Αυγούστου 2020: Από επαγγελματίες και κατοίκους του Ιστορικού Κέντρου εστάλη στο δήμαρχο κείμενο κατά των πεζοδρομήσεων.

5 Δεκεμβρίου 2020: Να σταματήσει προσωρινά η πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου, στους δρόμους που είχε εγκριθεί το καλοκαίρι, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η αιτιολογία, κόντρα στην εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας, το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό.

27 Μαΐου 2021: Το αίτημα για την πεζοδρόμηση των οδών Αιπύτου και Ηφαίστου με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο Ιστορικό Κέντρο, έθεσαν μαζί με άλλα θέματα επιχειρηματίες της οδού Αμφείας, σε συνάντηση με τον δήμαρχο.

Ξανά τα ίδια δηλαδή και φέτος.

Το Ιστορικό Κέντρο αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές και αναπτυσσόμενες περιοχές της Καλαμάτας. Η πρόχειρη και αποσπασματική αντιμετώπιση δεν του αξίζει. Δυστυχώς, από πέρυσι το Δεκέμβριο κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, δημοτική αρχή, μειοψηφίες, Τύπος… Το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας μπορεί να μην είναι Ναύπλιο, έχει όμως δυναμική που θα “απογειωθεί” με υπεύθυνη, γενναία και συγκροτημένη αντιμετώπιση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 20:41