Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 08:21

Θέλουν πρόβατα, αλλά ατύχησαν...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα θέματα των καταστροφών των έργων, λόγω των κακοτεχνιών, λέει, πηγαίνουν στο φυσικό τους δικαστή. Μόνο αυτός, λέει, είναι αρμόδιος.

Δεν θα επιτρέψουν, λέει, λαϊκά δικαστήρια που στηρίζουν επικοινωνιακές ανάγκες πολιτικών που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος της ευθύνης και του θεσμικού τους ρόλου.
Και για εκείνους τους πολιτικούς που ήταν υπεύθυνοι για την υλοποίηση των έργων που "ατύχησαν", που τα πήρε η θάλασσα και ο γκρεμός, τι θα περιμένουμε από το δικαστή; Τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών; Με τις πολιτικές ευθύνες τι θα γίνει; Πολιτικοί φορείς, τοπικοί - κοινωνικοί φορείς, πολίτες και μέσα ενημέρωσης δεν έχουν άποψη; Δεν πρέπει να την καταθέσουν για τα τεχνικά εγκλήματα; Για τα λάθη και τις παραλείψεις που είδαν θα πρέπει να καταπιούν τη γλώσσα τους και να κλείσουν τα μάτια τους;
Αν τολμήσουν να πουν τη γνώμη τους, να ασκήσουν κριτική, θα το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους, κακοπροαίρετα και κακόπιστα;
Μήπως οι πολίτες, οι τοπικοί φορείς ή οι κομματικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις φταίνε κιόλας για τις κακοτεχνίες και τις καταστροφές των έργων που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ; Ετσι θα μας πουν στο τέλος οι άρχοντες της εξουσίας που δε δέχονται την κριτική και νομίζουν πως απευθύνονται σε άβουλα όντα και ανθρωπάκια του καναπέ.
Αλήθεια, πού είναι οι ευθύνες από το δικαστή ή οι υπηρεσιακές για τα έργα στη Λακωνία που κατέρρευσαν; Πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος για να μάθει την αλήθεια; Και αφού δεν έχουν αποδοθεί ακόμα, οι πολίτες του νομού θα πρέπει να σιωπούν. Να μην αντιδρούν, να μην ενοχλούνται για την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που υφίστανται στο άθλιο οδικό δίκτυο του τόπου τους.
Ετσι και οι ψαράδες της Κυπαρισσίας δε θα πρέπει να μιλούν για να μη ρίχνουν "νερό στο μύλο" των …δημαγωγών και των …λαϊκιστών.
Ολα για τις εντυπώσεις. Λες και οι πολίτες είναι πρόβατα. Ατύχησαν, όμως.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 22:23