Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 08:54

Καιρός να ανασκουμπωθούμε

Γράφτηκε από την

Καιρός να ανασκουμπωθούμε

Είναι γνωστό πως ο τόπος μας ποντάρει στον τουρισμό και πως το μέλλον των ανθρώπων που ζουν εδώ εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τους τουρίστες που θα φέρουμε και θα ξαναφέρουμε στην ευλογημένη αυτή γη. 

Πρέπει όμως να αντιληφθούμε ότι όσο ευλογημένη και αν είναι αυτή η γη, δεν μπορεί να καρποφορήσει από μόνη της. Χρειάζεται φροντίδα, σεβασμό, επιμελείς εργαζόμενους και εργοδότες με νέες ιδέες, καινοτομίες, τολμηρούς και αυστηρούς παράλληλα στην τήρηση των κανόνων που θέτει μια σωστή, οργανωμένη επιχείρηση, μακριά από λογικές αρπαχτής ή προχειρότητας. 

Ανεξάρτητα λοιπόν απ' όλα εκείνα που οφείλουν επιτέλους να κάνουν οι φορείς για την προβολή του τόπου μας -αλλά κυρίως για την επάρκεια των κλινών που θα μπορούν μελλοντικά να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες- όλοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε να παρέχουμε το καλύτερο σε εκείνους που μας τιμούν επιλέγοντας τα μέρη μας και τις επιχειρήσεις του τόπου μας. 

Γιατί όπως εμείς όταν πάμε διακοπές, έτσι και οι επισκέπτες που έρχονται εδώ για να διαθέσουν τα λίγα ή πολλά χρήματα που έβαλαν στην άκρη για τις διακοπές τους, ακόμα και για μια μονοήμερη εκδρομή -έστω και αν τα χρήματά τους αρκούν μόνο για έναν καφέ κι ένα μπουκάλι νερό- αξίζουν σεβασμό, σωστή εξυπηρέτηση, καθαριότητα, χαμόγελο... Για να έρθουν ξανά και ξανά και να προτείνουν τον τόπο και τις επιχειρήσεις μας στους φίλους και τους γνωστούς τους. 

Αλλωστε, και αυτός ο τόπος αξίζει μερίδιο όχι μόνο από τον εισερχόμενο αλλά και από τον εσωτερικό τουρισμό του Σαββατοκύριακου, της αργίας, του καλοκαιριού... Και μπορεί να το διεκδικήσει, αν πράγματι το πιστέψουν και το παλέψουν οι άνθρωποί του, οι επαγγελματίες, ο καθένας από εμάς,  με πραγματική δουλειά και παροχές όμως και όχι με τα ψέματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 20:56