Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 14:52

Ο τουρισμός στη Μεσσηνία εκπέμπει SOS

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο τουρισμός στη Μεσσηνία εκπέμπει SOS

Αμεση είναι η ανάγκη θωράκισης του τουρισμού στη Μεσσηνία από τους πάσης φύσεως κακούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επιμένουν στη λογική του εύκολου και γρήγορου κέρδους. Αυτή η μικρή μερίδα, που δεν εκπροσωπεί ασφαλώς το σύνολο των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στον τόπο μας, έδινε το μονόκλινο δωμάτιο τις ημέρες του Πάσχα 100 ευρώ τη βραδιά! 

 

Μια μικρή μερίδα που ωστόσο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, την ώρα που οι περισσότεροι επαγγελματίες, προσβλέποντας σε μια βαριά βιομηχανία τουρισμού στη Μεσσηνία, προσπαθούν για ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες. 

Παρ' όλα αυτά, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και κακής παροχής υπηρεσιών, δεν λείπουν, ενώ τα παράπονα -ειδικά επισκεπτών που έρχονται για πρώτη φορά στο νομό και πέφτουν πάνω σε κακούς επαγγελματίες- μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. 

Για να προστατευτεί ο τουρισμός θα πρέπει να επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε φαινόμενα και συμπεριφορές που δυσφημούν την περιοχή, ζημιώνοντας την εικόνα ενός ανερχόμενου προορισμού όπως είναι και η Καλαμάτα.

Φταίει βέβαια και το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με την τουριστική ανάπτυξη φορείς δεν έχουν προχωρήσει σ' έναν ουσιαστικό διάλογο για το πώς εννοούν την τουριστική ανάπτυξη και ποιο είναι το τουριστικό προϊόν που πουλάει η Μεσσηνία. Κάποια στιγμή η τουριστική ανάπτυξη στο νομό θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά, πέρα από συντεχνιακά συμφέροντα και μέσα από συλλογική δράση. Μια άναρχη τουριστική ανάπτυξη εύκολα θα οδηγήσει σε αδιέξοδα... ειδικά όταν επικρατεί η λογική του εύκολου κέρδους, ενώ απουσιάζει ο προγραμματισμός και η συνέπεια.  

Αλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική και για αλλαγή νοοτροπίας. Oι ευκαιρίες δεν περιμένουν! 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καιρός να ανασκουμπωθούμε Το αγιασμένο πουλόβερ... »

NEWSLETTER