Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 22:20

Επαγρύπνηση για να γίνουν πράξη τα καλά νέα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επαγρύπνηση για να γίνουν πράξη τα καλά νέα

 

Του Γιάννη Σινάπη

Καλά νέα για τους δρόμους της Μεσσηνίας υπήρξαν, επιτέλους, το τελευταίο διάστημα. Οι ευχάριστες αυτές ανακοινώσεις πρέπει να σημάνουν κινητοποίηση και πίεση από το πολιτικό και το αυτοδιοικητικό προσωπικό του τόπου μας, γιατί ο δρόμος της δημοπράτησης και της έναρξης υλοποίησης των έργων δεν είναι ευθύς και ομαλός, στρωμένος με ροδοπέταλα, όπως δυστυχώς η εμπειρία έχει δείξει.

Το πρώτο θετικό είναι ότι τα απαιτούμενα 18,8 εκ. ευρώ για τη σήραγγα και το cut-and-cover που ενέκρινε το ΚΑΣ για την παράκαμψη Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, θα διατεθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον περιφερειάρχη, έχει ξεκινήσει η γεωλογική μελέτη και αυτή της δημοπράτησης, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες έως τον Μάιο οπότε εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί και η δημοπράτηση του έργου.

Το δεύτερο αφορά την υποβολή, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Υποδομών, του τεχνικού δελτίου για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της παράκαμψης Γιάλοβας, μήκους 8 περίπου χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 45 εκ. ευρώ.

Και το τρίτο θετικό νέο είναι η βελτίωση του δρόμου Κορυφάσιο - Ρωμανού που θα ολοκληρώσει τη βελτίωση από το Σουληνάρι έως το Κορυφάσιο, με προϋπολογισμό 5,5 εκ., για το οποίο υπάρχει ανάδοχος και η συμβασιοποίησή του θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Οι ανακοινώσεις είναι σημαντικές και ελπιδοφόρες. Ομως, από μόνες τους δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία και δεν εγγυώνται την τήρηση δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων. Η παθογένεια της υλοποίησης των δημόσιων έργων στην πατρίδα μας είναι γνωστή και δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αισιοδοξία. Αντίθετα, οφείλει να οδηγήσει σε επαγρύπνηση, παρακολούθηση και πίεση για να γίνουν πράξεις οι ανακοινώσεις, χωρίς μικροπολιτικά παιχνίδια και επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό της Μεσσηνίας οφείλει να βάλει το συμφέρον του τόπου και των πολιτών πάνω από τις κομματικές αντιπαραθέσεις και τις πολιτικάντικες εντυπώσεις. Τα έργα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, και οποιαδήποτε παλινωδία ή καθυστέρηση δεν δικαιολογείται πλέον, δεν θα γίνει ανεκτή.


NEWSLETTER