Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 20:06

Το πάθημα της Ιατροπούλου να μην ξανασυμβεί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το πάθημα της Ιατροπούλου να μην ξανασυμβεί

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Με ρυθμούς χελώνας υλοποιούνται σημαντικά έργα ανάπλασης από το Δήμο Καλαμάτας στην πόλη. Εργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Και το σημειώνω αυτό, γιατί μπορεί να παίζει το ρόλο του στους ρυθμούς υλοποίησης των έργων.

Για τις καθυστερήσεις, για το γεγονός ότι τα έργα σταμάτησαν για αρκετό διάστημα στην πλατεία Υπαπαντής και στη Ναυαρίνου, υπήρξαν αντιδράσεις, δικαιολογημένες, από επαγγελματίες και τον κόσμο. Στην απάντησή του για τις αιτίες και τις ευθύνες των καθυστερήσεων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν κατατοπιστικός. Ομως, αντί να καθησυχάσει, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες πως θα σημειωθούν κι άλλες καθυστερήσεις. Και ενδεχομένως στη Ναυαρίνου να υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα, και το έργο να μην τελειώσει τέλη Μαΐου, αλλά να ταλαιπωρήσει επαγγελματίες και πελάτες και διάστημα του καλοκαιριού.

Κι αυτό γιατί η πραγματικότητα ότι “για να εκταμιευτούν λογαριασμοί από το κράτος θέλουν 10 φορές να πηγαίνουν τα χαρτιά πάνω κάτω, σε υπαλλήλους που λόγω κορονοϊού δουλεύουν από τηλεδιασκέψεις” και “με την κρίση (την οικονομική) που υπάρχει, δεν χρηματοδοτεί κανείς το έργο” θα... συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Και αν για να πληρωθεί ο εργολάβος τον κάθε λογαριασμό πρέπει να περάσουν 2 και 3 μήνες, η Ναυαρίνου δεν θα τελειώσει ούτε το καλοκαίρι. Και η ανάπλαση στην Υπαπαντή θα ταλαιπωρήσει περισσότερο από την αρχαιολογική ανασκαφή.

Επειδή η δημοτική αρχή γνωρίζει την κατάσταση, ξέρει τα προβλήματα κι έχει και την οδυνηρή εμπειρία από την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου, δεν έχει δικαιολογία αν πιαστεί αδιάβαστη ξανά. Οφείλει να προλαβαίνει τις απειλές των καθυστερήσεων. Να ορίσει προσωπικό που θα προωθεί σύντομα τα χαρτιά για τις πληρωμές στην Περιφέρεια και εκεί να πιέζει για την άμεση έγκριση και εκταμίευση.

Από την πορεία των έργων αυτών, από τη σύντομη υλοποίησή τους χωρίς ταλαιπωρία επαγγελματιών και πολιτών, θα κριθεί η δημοτική αρχή. Στο χέρι της είναι να δείξει στην πράξη ότι πήρε το μάθημα της Ιατροπούλου και πως τέτοιο πάθημα δεν θα επιτρέψει να ξανασυμβεί στην πόλη και τη ζωή της.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 20:28

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER