Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 09:56

Γιατί όχι και εθελοντές... πολιτικοί, υπουργέ;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενα ολόκληρο τριήμερο με τη μεγάλη του συνοδεία πέρασε στην όμορφη και φιλόξενη Μεσσηνία μας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας. Διαπίστωσε τόσο την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας όσο και τα ασύλληπτα μεγέθη της... καταγεγραμμένης εγκληματικότητας.

Εριξε ευθύνες στους προηγούμενους μιλώντας για "ξεχείλωμα" στην ανοχή και την απραξία του κράτους. Και ζήτησε την εθελοντική στήριξη των πολιτών... τόσο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών όσο και για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. 

Φυσικά, ούτε κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Ούτε κουβέντα για λύσεις επί των όσων διαπίστωσε κι ο ίδιος - και μάλιστα φωναχτά κι εξαγριωμένα, απειλώντας με εισαγγελέα όποιον στο εξής δεν κάνει τη δουλειά του! Ούτε κουβέντα ακόμα για εθελοντική προσφορά των... πολιτικών, οι οποίοι περιοδεύουν στην Ελλάδα της κρίσης κατασπαταλώντας άσκοπα -αφού δεν προτείνουν λύσεις- χρήματα από... ευέλικτους προφανώς κωδικούς. 

Κύριε υπουργέ, όταν σε 100 μέρες επισκεφτείτε πάλι τη Μεσσηνία για να διαπιστώσετε τα μετρήσιμα αποτελέσματα τα οποία προσδοκάτε χωρίς να έχετε προτείνει λύσεις, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δώσετε το καλό παράδειγμα στον εθελοντή πολίτη, τον οποίο εσείς καλείτε να δώσει λύσεις: Συμβάλλετε εθελοντικά στην εξοικονόμηση πόρων στην Ελλάδα της κρίσης, μετατρέποντας την επόμενη επίσκεψή σας σε... ουσιαστική, χωρίς τεράστιες συνοδείες, αλλά με ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα και τις αιτίες.

 

Οι πολίτες αποδεικνύουν με πράξεις τον εθελοντισμό τους και περιμένουν από τους αιρετούς προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα αυτής της χώρας. Οχι απλά διαπιστώσεις των κακώς κειμένων -για τα οποία οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν ευθύνη-, σε περιοδείες αλά παλαιά με την παρέα τους και με τα έξοδα πληρωμένα από εκείνους που προσφέρονται... εθελοντικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 13:07