Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 21:07

Κι αν κοπάσει το έγκλημα χρειάζονται αστυνομικοί

Γράφτηκε από την

Κι αν κοπάσει το έγκλημα χρειάζονται αστυνομικοί

Στη Μεσσηνία την τελευταία τριετία σημειώθηκαν πρωτοφανή για την περιοχή μας αστυνομικά γεγονότα. Η εγκληματικότητα χαρακτηρίστηκε από τη δράση επικίνδυνων συμμοριών και άγριες δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εγκληματίες προφυλακίστηκαν, συμμορίες εξαρθρώθηκαν, δολοφονίες εξιχνιάστηκαν... 

Στη Μεσσηνία αυτή την περίοδο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια φοβερή και τρομερή εγκληματική δραστηριότητα, πέρα από τη συνήθη μικροεγκληματικότητα, κατάσταση που όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί ν' ανατραπεί. Αντί όμως να έχουμε μια Αστυνομία έτοιμη κι ενδυναμωμένη, φαίνεται να αποτελεί... στόχο για την ηγεσία του Σώματος, που αντιμετωπίζει με προχειρότητα και αδιαφορία το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. 

Βέβαια, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, η μέχρι τώρα σύνθεση στην Ασφάλεια Καλαμάτας έφερε πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην εξιχνίαση όλων αυτών των σοβαρών υποθέσεων και στην εξάρθρωση εγκληματικών συμμοριών. Ποιος ξέρει, μπορεί αυτή την αποδοτικότητα να... παρεξήγησε η ηγεσία και αποφάσισε να μειώσει τη δύναμη της υπηρεσίας, μειώνοντας τους αξιωματικούς και μεταθέτοντας στην Ασφάλεια λιγότερους απ' όσους απομακρύνει.

Αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στο Α.Τ. Μεσσήνης, ενώ φαίνεται να μην... ενδυναμώνεται και το Α.Τ. Πύλου που καλύπτει μεγάλη τουριστική περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση οι διαθέσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα φανούν σύντομα, αφού αναμένεται η ανακοίνωση της περιβόητης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. 

 

Πάντως, η μέχρι τώρα... πολιτική δε φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τις... 100 ημέρες που έδωσε μόνος του στον εαυτό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας όταν ήρθε στη Μεσσηνία. Τσάμπα πάει μέχρι στιγμής η οργή του για τις διαρρήξεις στο νομό, αφού για την ώρα έχει δείξει έργο μόνο στην... αποδυνάμωση των υπηρεσιών.