Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 23:01

Μήνυμα για αξιοπρεπείς υπηρεσίες δημόσιας υγείας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση υπενθυμίζει ότι οι πολίτες του νομού μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 27213 63691-692-693, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου.

Η κατάσταση αυτή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανάγκες των πολιτών της Μεσσηνίας όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας είναι πολύ μεγάλες. Κι επιβεβαιώνει την υποχρέωση της Πολιτείας να ενισχύσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας με γιατρούς και με οποιοδήποτε άλλο προσωπικό κρίνεται απαραίτητο, για να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Γιατί μπορεί να υπενθυμίζει η διοίκηση ότι τα ραντεβού κλείνονται κατά τη διάρκεια όλου του τριμήνου, όμως δεν ενημερώνει πότε, μετά από πόσο καιρό, ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα βρει ραντεβού. Γιατί σε αρκετές και κρίσιμες ειδικότητες είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση, που τα ραντεβού για το επόμενο τρίμηνο μπορεί να κλείσουν τις δύο πρώτες ημέρες και οι επόμενοι ενδιαφερόμενοι να βρουν τον 4ο και βάλε μήνα!

Αυτή είναι η πραγματικότητα, σκληρή αλλά αληθινή, για τον κόσμο της Μεσσηνίας που προστρέχει στη δημόσια υγεία και στο νοσοκομείο που καλύπτει την περιοχή του, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν. Την πραγματικότητα αυτή οφείλει να λάβει υπόψη της η διοίκηση του νοσοκομείου και να στείλει μήνυμα στα υπερκείμενα αρμόδια όργανα, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι η ελπίδα, το αποκούμπι των πολιτών για τη διασφάλιση της υγείας τους και την προστασία της ζωής τους.

Τα στοιχειώδη και αυτονόητα ζητήματα για την υγεία του κόσμου της επαρχίας παραμένουν ακόμα ζητούμενα το 2023! Ο κόσμος της Μεσσηνίας και της επαρχίας στη χώρα μας ζητεί αξιοπρεπείς υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

[Φωτογραφία αρχείου]