Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 19:41

Τα αυτονόητα που δεν έχουν δρομολογηθεί

Γράφτηκε από τον

Τα αυτονόητα που δεν έχουν δρομολογηθεί

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Εγραψαν χθες οι συνάδελφοι για τη σημερινή προεκλογική επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα και σχολίασαν εύστοχα τα σημαντικά ζητήματα της Μεσσηνίας, που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Είπα να μην ασχοληθώ κι εγώ, αλλά δεν κατάφερα να αντισταθώ στον πειρασμό, με την προοπτική να θέσω σοβαρά θέματα που αφορούν το ρεπορτάζ μου. Αφορούν ζητήματα προτεραιότητας σε επίπεδο νομού και μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Είναι τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, που έπρεπε να είχαν δημοπρατηθεί χθες, τα προηγούμενα χρόνια, αφού κακώς δεν δημοπρατήθηκαν και δεν έγιναν μαζί με το φράγμα. Δεν χωράει δικαιολογία και άλλη αναβολή, η εξέλιξη ντροπής δεν αρμόζει στους πρωτοπόρους αγρότες της Τριφυλίας.

Είναι ο δρόμος Κορώνη - Ριζόμυλος, που εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί τα 7,5 χιλιόμετρα στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι με την παράκαμψη Πεταλιδίου. Και το χειρότερο, δεν έχει δρομολογηθεί η ουσιαστική βελτίωση και άλλων τμημάτων, όπως για παράδειγμα η παράκαμψη Χαρακοπιού, που ακούγεται από τα χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης!

Είναι το σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Καλαμάτας, το παλέ ντε σπορ στη Δυτική Γειτονιά, για το οποίο ο δήμαρχος έχει ενημερώσει κι έχει ενοχλήσει τον πρωθυπουργό.

Είναι ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στη Μεσσήνη και σε όλη την παραλιακή ζώνη έως τις Κιτριές, για τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι είχαν δείξει ενδιαφέρον δύο πρωθυπουργοί, ο σημερινός και ο πρώην που κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Είναι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Καλαμάτα, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, που εξακολουθούν να στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, ενώ για κάποια απ’ αυτά υπάρχουν έτοιμες μελέτες εδώ και καιρό.

Είναι το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, που στεγάζεται σε λυόμενα από τους σεισμούς του 1986 και το 5ο, που τάξεις του φιλοξενούνται στο υπόγειο του νεοκλασικού κτηρίου.

Οταν αυτά τα αυτονόητα, επιτέλους, δρομολογηθούν και πρωθυπουργοί δεν θα χρειάζεται να δείξουν προσωπικό ενδιαφέρον για τον Φ800, τότε και η Μεσσηνία θα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 19:50