Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 21:14

Να δώσουν απαντήσεις στην πράξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας έκαναν διαπιστώσεις και... αποκαλύψεις για αρκετές από τις αιτίες που προκάλεσαν τις πλημμύρες.

Παραδέχτηκαν και κατήγγειλαν παρανομίες και παραβάσεις. Αποδείχτηκαν καλοί ρεπόρτερ, μας ανταγωνίστηκαν στα ίσα - μόνο που δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στην πράξη, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να βάλουν τέλος στις παρανομίες.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αθανασόπουλος, που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, αποκάλυψε ότι ο Αρις έχει στενέψει και πως υπάρχουν και καταπατήσεις από το δρόμο της Μεσσήνης έως τις εκβολές. Είπε επίσης ότι έχουν κλείσει ρέματα και γράνες. Ο κ. Αθανασόπουλος είναι "ισόβιος" σύμβουλος και ο αντιδήμαρχος με τη μεγαλύτερη θητεία. Πότε διαπίστωσε αυτές τις παρανομίες; Γιατί τόσα χρόνια δεν τις είχε καταγγείλει και γιατί δεν είχε κινήσει τις διαδικασίες να τις εξαλείψει, να αποκαταστήσει τη νομιμότητα;
Ο δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε χθες ότι σπίτια στην Καλαμάτα έχουν χτιστεί πάνω σε ρέματα. Παραδέχτηκε ότι έχουν καταπατηθεί και μπαζωθεί ρέματα κι αναγνώρισε τις κακοτεχνίες στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, που προκάλεσε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες κακοτεχνίες θα αντιμετωπιστούν και πως οι καταπατητές ρεμάτων θα ενημερωθούν εγγράφως. Αλήθεια, γιατί η αντιμετώπιση και η... ενημέρωση δεν είχε γίνει τόσα χρόνια; Ο κ. Νίκας δεν είναι σημερινός αιρετός.
Ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς σημείωσε πως έχουν μπαζωθεί ρέματα εδώ και 10ετίες, εκτιμώντας πως οι πλημμύρες είναι ένα καλό μάθημα για όλους. Δηλαδή το μάθημα θα οδηγήσει σε αποφάσεις, σε πράξεις που τόσο καιρό δεν είχαν γίνει; Επίσης το «μάθημα» έχει κάποιο νόημα την πρώτη φορά που συμβαίνει το... πάθημα, ή έστω τη δεύτερη. Οχι την πολλοστή.
Επειδή λοιπόν από λόγια και διαπιστώσεις ο κόσμος έχει χορτάσει, έχει απογοητευτεί κι αγανακτήσει, αν οι αιρετοί πιστεύουν οτιδήποτε απ' αυτά αυτά που λένε, ας τα κάνουν επιτέλους πράξη. Εδώ είμαστε κι εμείς και ο κόσμος για να τους κρίνουμε. Με τα λόγια και τις διαπιστώσεις οι πλημμύρες θα συνεχίζονται. Πόσο νομίζουν πια οι αιρετοί ότι μπορούν να κάνουν τις ίδιες διαπιστώσεις;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 21:16