Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 20:01

Ενημέρωση με προτάσεις που θα ληφθούν υπόψη

Γράφτηκε από τον

Ενημέρωση με προτάσεις που θα ληφθούν υπόψη

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Οι επικεφαλής των παραγωγικών φορέων του τόπου ευαισθητοποιήθηκαν και ζήτησαν υπεύθυνη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, για το προγραμματισμένο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στο Νέδοντα, μετά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ομως, ενημέρωση δεν υπήρξε, καθώς ο “Μορέας” δεν έχει εκπονήσει τις οριστικές τεχνικές μελέτες και ο δήμος δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

Το κρίσιμο είναι ο δήμος να μη μάθει αργά, κατόπιν εορτής, για τις παρεμβάσεις που θα επιλεγούν και για τον τρόπο που θα εκτελεστούν. Και αυτό ζητούν και οι τοπικοί φορείς. Να μην βρεθούν προ τετελεσμένων, αλλά όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που θα ληφθούν υπόψη.

Γιατί μιλάμε για ένα έργο που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στο κέντρο της πόλης και αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά όχι μόνο την κυκλοφορία και τη λειτουργία των καταστημάτων στις οδούς Νέδοντος και Αρτέμιδος, αλλά ευρύτερα το εμπορικό κέντρο και τη ζωή.. Και μάλιστα σε δύο τουλάχιστον καλοκαίρια, σε περιόδους που η πόλη κατακλύζεται από επισκέπτες.

Εντάξει, δεν θα ξηλωθούν τα πάρκινγκ του Νέδοντα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ομως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα λειτουργούν, όταν ακριβώς από κάτω θα γίνονται δύσκολες εργασίες εκβάθυνσης. Η λειτουργία της πόλης θα μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γι’ αυτό κι έγκαιρα θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα δώσουν τη μικρότερη  δυνατότητα όχληση σε επιχειρήσεις, κατοίκους κι επισκέπτες, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Και κάτι ακόμα, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι το τμήμα του Νέδοντα που θα ξηλωθεί σίγουρα, είναι αυτό μεταξύ 23ης Μαρτίου και Κιλκίς, στο αναψυκτήριο, στο παλιό Δημαρχείο. Γιατί πρέπει να απομακρυνθούν οι κολόνες που υπάρχουν και καθιστούν αυτό το τμήμα ως το πιο επικίνδυνο για την πρόκληση πλημμύρας. Και αν αποφασιστεί να σκεπαστεί ξανά, να δημιουργηθεί εκεί ένα ακόμα πάρκινγκ. Αυτό έχει μεγαλύτερη ανάγκη η πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 19:52