Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 20:12

Περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στην ομιλία του κατά την πανηγυρική τελετή της ορκωμοσίας του, στο Μέγαρο Χορού της πόλης, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε για “μια πενταετία κρίσιμη, κατά την οποία φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε τη νέα φυσιογνωμία του δήμου μας” και σημείωσε ότι “σε αυτή την κατεύθυνση, οδηγός μας είναι οι δεσμεύσεις μας”.

Μία από τις δεσμεύσεις - προτεραιότητες που δημοσιοποίησε, ήταν η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων.

Παρέμβαση σημαντική που είχε επισημανθεί και σε αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο, αλλά έμεινε στα λόγια και τις επισημάνσεις.

Οι δεσμεύσεις αυτές στο Μέγαρο Χορού οφείλουν και θα είναι το ευαγγέλιο για τη νέα δημοτική αρχή. Θα αποτελούν την πρόκληση, το στοίχημα του δημάρχου για να γίνει πράξη.

Και σε αυτή την 5ετή διαδρομή οι παρατάξεις της μειοψηφίας, τα μέσα ενημέρωσης και οι ενεργοί πολίτες, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν το νου τους. Θα υπενθυμίζουν τη δέσμευση του δημάρχου και θα πιέζουν, ώστε το χρέος να γίνει πράξη.

Ο δήμαρχος το γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Νέδοντα οφείλει να αλλάξει εικόνα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να χαθεί παραπάνω χρόνος. Η μελέτη της μετεγκατάστασης των συνεργείων και της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού - ΜΟΛΑΚ πρέπει να τρέξει, να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει από νωρίς η διεκδίκηση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του χώρου των συνεργείων.

Ο δήμαρχος γνωρίζει ότι στη νέα θητεία δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για την αδυναμία χρηματοδότησης σε έργα - προτεραιότητες.

Μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει το εντυπωσιακό ανοιχτό θέατρο και η περιοχή του Νέδοντα που θα αναβαθμιστεί, δεν θα μπορεί να περιμένει τη νέα εμβληματική παρέμβαση. Την στιγμή που θα φτιάχνεται το υπαίθριο πάρκο ελιάς, το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα δεν μπορεί να καθυστερήσει.

Να τονιστεί ότι πριν τη δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της οριοθέτησης του Νέδοντα, ώστε στα όρια του πάρκου ο χείμαρρος να πάρει την κανονική του μορφή.

Ολα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η Καλαμάτα δικαιούται να αποκτήσει το περιβαλλοντικό πάρκο στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 20:26