Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 21:30

Με νέα πρόσωπα και καλή πρώτη εικόνα

Γράφτηκε από τον

Με νέα πρόσωπα και καλή πρώτη εικόνα

Του Γιάννη Σινάπη

Με νέα πρόσωπα, αντιδημάρχους που έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά, όπως τους έριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας με τις αρμοδιότητες που τους έδωσε, αφήνοντας ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, ξεκίνησε η Δημοτική Επιτροπή.

Οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαευσταθίου και Βασίλης Κουτραφούρης, καινούργια πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση, είχαν τις πρώτες σημαντικές εισηγήσεις για σοβαρά θέματα του δήμου. Διδακτικά με εμπειρίες, με το “καλημέρα”, καθώς αφορούσαν καθοριστικά έργα της πόλης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Εργα, όμως, πολύπαθα και προβληματικά στην υλοποίησή τους λόγω αντικειμενικών αδυναμιών, αλλά κι εξαιτίας της παθογένειας των δημόσιων έργων, που παίρνουν συνεχείς παρατάσεις και ταλαιπωρούν την πόλη και τους πολίτες. Καταστάσεις γνώριμες και συνήθεις στην αυτοδιοίκηση, που οφείλουν να αποτελέσουν παρελθόν το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην υλοποίηση των έργων και στη λειτουργία της πόλης.

Τα όπλα υπάρχουν και τα νέα πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση που έχουν γνώσεις, όρεξη για δουλειά και φρέσκες ιδέες οφείλουν να τις αξιοποιήσουν. Να τρέξουν τα προβληματικά έργα που παρέλαβαν, στέλνοντας το μήνυμα της αλλαγής και της προτεραιότητας στο δημόσιο συμφέρον, πως πάνω απ’ όλα είναι η πόλη και οι πολίτες της.

Στο κλίμα αυτό και ο δήμαρχος που μετά την ανακοίνωση - δέσμευση για το γραφείο της μειοψηφίας, που συμφώνησε να αναβάλει το θέμα του Ανοιχτού Θεάτρου μετά τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αν δεν υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, που κλήθηκε και απάντησε, όπως όφειλε.

Νέο πρόσωπο με γνώση του αντικειμένου στη Δημοτική Επιτροπή έχει και η μειοψηφία, τον Σπύρο Χανδρινό. Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου και γνώστη στα δημόσια έργα Βασίλη Τζαμουράνη μπορεί να μάθει πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Ο δήμος έχει ανάγκη από δημιουργική κι εποικοδομητική αντιπολίτευση, όπως χαράχθηκε την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο από τον Βασίλη Κοσμόπουλο και τον Β. Τζαμουράνη.

Με την ελπίδα η πρώτη καλή εικόνα στη Δημοτική Επιτροπή να έχει συνέχεια και συνέπεια, για το καλό του δήμου και των δημοτών.