Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 16:13

Η κυβέρνηση αγνόησε τους βουλευτές της

Γράφτηκε από τον

Η κυβέρνηση αγνόησε τους βουλευτές της

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Σε μια ακόμα άσχημη χρονιά για το σύκο -πιθανότατα τη χειρότερη όλων των χρόνων- που φέρνει την καλλιέργεια πιο κοντά στην απαξίωση και την εξαφάνιση, η Συκική επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Ο διευθυντής της οργάνωσης Γιώργος Αγγελόπουλος σημειώνει ότι “πρέπει, επιτέλους, να γίνει η αναδιάρθρωση των συκεώνων, που ζητάμε επίμονα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την οποία δεν εισακουστήκαμε. Με την αναδιάρθρωση θα υπάρξει ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς”.

Το γεγονός ότι η Συκική αγνοήθηκε από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνεται στο ρεπορτάζ της “Ε” στη 19η Γιορτή Σύκου, στον Πολύλοφο, στις 18 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με αυτό: “Το σύκο στήριξε τον τόπο μας σε δύσκολες εποχές και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει για να έχει μέλλον, εντάσσοντας το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας στο Ταμείο Ανάκαμψης, αποδεχόμενη όμως την πλήρη πρόταση της Συκικής. Αυτό τονίστηκε στη 19η Γιορτή Σύκου το βράδυ της Πέμπτης στον Πολύλοφο”.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου Θανάσης Αναστασόπουλος ζήτησε από τους παριστάμενους πολιτικούς “να υποστηρίξετε πιο δυνατά τις προτάσεις της Συκικής και ιδιαίτερα αυτή για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος για το θέμα της αναδιάρθρωσης είπε ότι είχε βαλτώσει η υπόθεση και ανέφερε πως μετά από σύσκεψη “βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο για να βάλουμε σε καινούργιο σχέδιο την αναδιάρθρωση”.

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε να υλοποιηθεί το “πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, όπως το έχει μελετήσει η Συκική” και δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθεί η καλύτερη λύση.

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς παρατήρησε ότι “η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει για να κρατηθεί το προϊόν”.

Ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου επεσήμανε την πλήρη πρόταση για την αναδιάρθρωση που έχει κάνει η οργάνωση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Δύο χρόνια και κάτι μετά οι παραινέσεις των κυβερνητικών βουλευτών πήγαν στον βρόντο. Η κυβέρνηση τους αγνόησε και δεν έγινε και τίποτα. Τι φταίει και ποιος, που αγνοήθηκε η πρόταση της Συκικής;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 16:12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας