Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 16:51

Να προστατέψουμε ό,τι έχει στηθεί στο Ιστορικό Κέντρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Το καλοκαίρι τελείωσε και πλέον η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Καλαμάτας χτυπάει για τα καλά στο Ιστορικό Κέντρο. Σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά ιδίως Παρασκευή και Σάββατο, τα “Παπλωματάδικα” και τα γύρω στενά κατακλύζονται από χιλιάδες κόσμο που επιλέγει την περιοχή για την διασκέδασή του. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών που συνδιοργανώνουν κάθε Κυριακή συναυλίες δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα.
Αυτό το πολύ καλό σκηνικό που στήνεται τα φθινοπωρινά βράδια γύρω από τους Αγίους Αποστόλους, όμως, κινδυνεύει πραγματικά από την άναρχη στάθμευση και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε τέτοιο σημείο που αναγκαστικά κάποιος πρέπει να περάσει μέσα από τα τραπέζια και τις παρέες για να διασχίσει την πλατεία.
Αυτό βεβαίως μπορεί να μην είναι απαραιτήτως αρνητικό, αφού βλέπεις περισσότερο κόσμο και πραγματικά σου δίνει μια πρωτόγνωρη αίσθηση για τα ως τώρα δεδομένα της Καλαμάτας. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Πώς θα περάσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα; Και φυσικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο, αφού μιλάμε για συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων.
Επειδή πραγματικά το Ιστορικό Κέντρο και η κατάσταση που έχει στηθεί από τους επιχειρηματίες εκεί αποτελεί πραγματικά έναν θησαυρό για την πόλη -και επειδή δεν πρέπει επ' ουδενί να χαθεί από την Καλαμάτα αυτή η ζωντάνια που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή- ας αναλογιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι κι οι αρμόδιοι ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν... ώστε αφενός να διατηρηθεί το χρώμα του Ιστορικού Κέντρου και αφετέρου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

Δημήτρης Πλεμμένος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στο μαντρί... Από υποσχέσεις... χόρτασαν »