Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 13:39

Οι απειλές δεν επιτρέπουν εφησυχασμό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι απειλές δεν επιτρέπουν εφησυχασμό

Αν κανείς παρακολουθούσε τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) Μεσσηνίας για τον κίνδυνο από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό, ενόψει του φετινού χειμώνα, θα είχε την αίσθηση ότι όλα έχουν αντιμετωπιστεί και οι απειλές είναι ελάχιστες.

Καθαρίζονται ο Πάμισος, ο Αρις, η Λυγδού, τα ρέματα σε όλους τους δήμους του νομού, αντιπλημμυρικό έργο πρόκειται να γίνει στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, μέχρι και το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στα καρτ αναβαθμίζεται. Εκείνο που δεν είχε γεννήτρια το Νοέμβριο του 2013 κι εξαιτίας του πλημμύρισε ο μεσσηνιακός κάμπος. 

Στο Δήμο Οιχαλίας το πάθημα έγινε μάθημα και προγραμματίζονται έργα 2,5 εκ. ευρώ.

Ολα, όμως, κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια και στην ευφορία των συσκέψεων. Και η πραγματικότητα, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση, είναι ότι εξακολουθούν να μπαζώνονται τα ρέματα. Και μπαζώνονται περισσότερο τώρα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι εναπόθεσής τους, δεν υπάρχουν χωματερές, με ανοχή στη λειτουργία τους. Και ούτε τα μπάζα απομακρύνονται, ούτε μηνύσεις υποβάλλονται για να διορθωθεί η κατάσταση και να αρθεί ο κίνδυνος. Οταν γίνει το κακό, θα αρχίσουν τα μεγάλα λόγια και οι καταδίκες. 

Στον Ταΰγετο τα μηχανήματα του Δασαρχείου παραμένουν ακινητοποιημένα, γιατί δεν υπάρχει χειριστής, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει οι εργασίες για τις αποκαταστήσεις των καθιζήσεων - κατολισθήσεων, μετά την Αρτεμισία και χαμηλά στο Χάνι της Κατσαβίνας.

Η κατάσταση, παρά το κλίμα ευφορίας για τα έργα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδράνεια. Απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση και κινητοποίηση, γιατί οι απειλές παραμένουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 13:35

NEWSLETTER