Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 10:24

Οταν τα δημόσια έργα ακυρώνουν την ανάπτυξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οταν τα δημόσια έργα ακυρώνουν την ανάπτυξη

 

Ούτε το 2016 δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το σημαντικό έργο της βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι. 

 

Εργο που η υλοποίησή του επιβεβαιώνει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο την παθογένεια του συστήματος των δημοσίων έργων στη χώρα μας. Κατάσταση που πλήρωσε ακριβά ο τόπος μας όλα τα προηγούμενα χρόνια της ψεύτικης ευδαιμονίας, της σπατάλης και των πάρτι, τα οποία, δυστυχώς, δεν έχουν εκλείψει ούτε στα χρόνια της πιο μεγάλης κρίσης, των δυσβάστακτων θυσιών του λαού μας. 

Ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί το νομικό και νομοθετικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, που θα προστατεύει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον.

Το έργο Τζάνε - Καλαμάκι που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καθυστέρησε να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να έχουν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις χωρίς τις προκλητικές καθυστερήσεις άλλων μεγάλων έργων. Παρόλα αυτά οι απαλλοτριώσεις έχουν καθυστερήσει τόσο προκλητικά, που κανείς δε φανταζόταν. Το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Μάιο του 2015, αλλά οι απαλλοτριώσεις είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας, 5 μήνες αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου. Δηλαδή, οι απαλλοτριώσεις είχαν προσδιοριστεί στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση του έργου! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. Και αντί η εκδίκαση να γίνει χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήρε μια ακόμα αναβολή την 1η Φεβρουαρίου 2016 και ορίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ολα αυτά είναι προκλητικά και αδιανόητα, όταν για τη Μεσσηνία ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη είναι από τους πιο σημαντικούς για την ανάπτυξή της και το τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, το πρώτο μέρος που δημοπρατήθηκε και υλοποιείται μετά από εμπλοκές και αναβολές χρόνων στην εκπόνηση της μελέτης.

 

Το Τζάνε - Καλαμάκι είναι παράδειγμα προς αποφυγή και καταδεικνύει την ανάγκη των αλλαγών που απαιτεί ο τομέας των δημοσίων έργων. Χωρίς μνημόνια και επιτηρητές.


NEWSLETTER