Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 11:07

Προδότες είναι οι δεξιοί και αριστεροί υπερπατριώτες

Γράφτηκε από τον

Η νέα κυβέρνηση πρέπει από σήμερα κιόλας, καθώς δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, να ξεκινήσει ένα τεράστιο αγώνα για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς αγοράς. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να πείσει, πρώτα από όλους, τους Ελληνες. Πρέπει να τους πείσει ότι δεν είναι ένας πρωθυπουργός που διόρισαν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις και οι τραπεζίτες για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά τους συμφέροντα. Το έργο του θα είναι δύσκολο καθώς δεξιοί και αριστεροί υπερπατριώτες διαδίδουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή και ότι υπάρχει κυβέρνηση Κουίσλινγκ. Δεν χρειάζεται όμως να... κυλήσει κοτρόνες για να πείσει τους Ελληνες. Χρειάζεται να πράξει τα... αυτονόητα και όσα δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες επειδή δεν ήθελαν οι πολιτικοί εκφραστές των πελατειακών σχέσεων.

Η νέα κυβέρνηση πρώτα από όλα χρειάζεται να πείσει τους Ελληνες ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι και ότι όλοι θα πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Θεωρείτε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πειστούν οι φοροφυγάδες να πληρώσουν; Η απάντηση στο ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη από την ιστοσελίδα www.capital.gr

"Στο δημόσιο ταμείο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οικειοθελώς επιχειρηματίες που χρωστούν σημαντικά ποσά Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Οι χειροπέδες που ήδη πέρασαν  στα χέρια αρκετών φορολογούμενων με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούν «κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης και απόδοσης φόρων» όπως λένε ανώτερα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα ίδια στελέχη μιλούν για μεγάλη επιτυχία του μέτρου καθώς οι εισπράξεις από μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ήδη ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ και έπεται συνέχεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικειοθελούς «ταμειακής τακτοποίησης φορολογικών οφειλών» είναι αυτό εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων. Η εταιρεία κατέβαλε πριν από τρεις ημέρες στην Εφορία το ποσό των 220.000 ευρώ σε μετρητά αφού είχε ήδη ειδοποιηθεί από τις αρχές ότι πρόκειται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και όσα φυσικά πρόσωπα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες. Για να γλιτώσουν τη φυλάκιση και τη διαπόμπευση του ονόματός τους, έσπευσαν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους".

Συμπέρασμα: Οι αρχές δεν ήθελαν να συλλάβουν τους φοροφυγάδες και τους εισφοροφυγάδες. Δεν ήθελαν να τους συλλάβουν επειδή ήταν εκλογικοί πελάτες των πολιτικών και για αυτό οδηγηθήκαμε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Οταν οι αρχές κινητοποιήθηκαν και συνέλαβαν τρεις όλους και όλους μεγαλοοφειλέτες αποδείχτηκε ότι οι φοροφυγάδες είχαν χρήματα και δεν πλήρωναν και ότι μόλις είδαν τα κάγκελα της φυλακής πλήρωσαν κατευθείαν για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αρα το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση για τη σύλληψη των φοροφυγάδων και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Αν συλληφθούν οι φοροφυγάδες, θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο τα δημόσια έσοδα και θα μειωθεί αυτομάτως το έλλειμμα. Τότε θα είναι εφικτή η μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και η ζήτηση αγαθών.

Αν πιστεύετε όμως ότι θα είναι εύκολη δουλειά η σύλληψη των φοροφυγάδων είστε πολύ γελασμένοι. Οι δεξιοί και αριστεροί υπερπατριώτες έχοντας το ιδεολογικό άλλοθι της "κυβέρνησης Κουίσλινγκ" είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν για την απελευθέρωση των όσων "πατριωτών" κάνουν αντίσταση μη πληρώνοντας φόρους. Ετσι ή αλλιώς έχουν κατορθώσει να πείσουν την κοινωνία ότι είναι πατριωτική κίνηση η μη πληρωμή των φόρων. Το κίνημα "Δεν πληρώνω" έχει πείσει πολλούς τίμιους πολίτες ότι υπηρετούν την πατρίδα μην πληρώνοντας φόρους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των συντεχνιών που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα προνόμια τους καλούν το λαό να μην πληρώνει φόρους με πρόσχημα τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα απορριφθούν με τη ίδια ευκολία που απορρίφθηκε και η βλακώδης προσφυγή με την οποία ζητούσαν να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο. Σε λίγο θα μας πουν ότι όσοι πληρώνουν φόρο είναι... προδότες.

Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα αντιμετωπίσω την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επειδή πλήρωνα φόρους. Ούτε γνωρίζω αν θα τα καταφέρει η κυβέρνηση Παπαδήμου να συλλάβει τους φοροφυγάδες. Γνωρίζω όμως τα αυτονόητα. Προδότης δεν είναι όποιος πληρώνει φόρους. Προδότες είναι οι δεξιοί και αριστεροί υπερπατριώτες που δεν πληρώνουν φόρους και θέλουν να βγει η χώρα από το ευρώ για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.