Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 09:58

Νόμος και τάξη μέχρι το απόλυτο... χάος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σύμφωνα με το in.gr: "Σαφή προειδοποίηση ότι μόνον εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης θα αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απευθύνει ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα".

 

Με απλά λόγια ο κ. Τόμσεν μας είπε: Ετοιμαστείτε για νέες περικοπές αν η κυβέρνηση δεν πατάξει τη φοροδιαφυγή. Και επειδή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν μπορεί να συγκρουστεί με... κεκτημένα προνόμια ετοιμαστείτε για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ουσιαστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ μας λέει ότι επειδή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, θα γίνονται συνεχείς περικοπές μέχρι να χρεοκοπήσει πλήρως και ατάκτως η ελληνική οικονομία. 

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας προφανώς ότι ήδη έχει σώσει την ελληνική οικονομία αντί να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κάνει επικοινωνιακό πόλεμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια το επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρεί ότι είναι σημαντικότερο να τεθεί φρένο στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ από το να μπει φρένο στην... ύφεση και για αυτό κήρυξε τον πόλεμο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανάγνωση η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνη από την... ύφεση και για αυτό πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία θέτοντας στη μεσαία τάξη το δίλημμα "τάξη ή χάος". Σύμφωνα με μια δεύτερη ανάγνωση ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να διαχειριστούν την οικονομική κρίση προς όφελός τους. Συγκεκριμένα και βλέποντας ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι σε ελεύθερη πτώση, προσπαθούν να συγκρατήσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπει πρώτη η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα γίνουν όταν οι γαλάζιοι βεβαιωθούν ότι θα τις κερδίσουν με μεγάλη ευκολία. Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν επίσης ότι η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ανακάμψουν και ότι αρκεί να λεηλατήσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής για να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Σύμφωνα πάντα με τη... δεύτερη ανάγνωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του έχουν επιλέξει να διαχειριστούν πολιτικά την κρίση καθώς διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να ανακόψουν τον οικονομικό κατήφορο. Θέλουν λοιπόν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι είναι οι καλύτεροι διαχειριστές της κρίσης και ότι οι άλλες επιλογές οδηγούν στο χάος. Σήμερα στοχοποιούν ως επικίνδυνη επιλογή το ΣΥΡΙΖΑ, αύριο θα στοχοποιήσουν τον Πολ Τόμσεν και μεθαύριο αν παραστεί ανάγκη το... ευρώ. Ουσιαστικά  η διατήρηση της εξουσίας είναι... αυτοσκοπός και όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα δευτερευούσης σημασίας. Εχει πιθανότητες επιτυχίας αυτή η πολιτική; Εχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αν πειστεί η μεσαία τάξη να απαντήσει στο ερώτημα "τάξη ή χάος" επιλέγοντας τάξη μέχρι το ...απόλυτο χάος. Με άλλα λόγια: Αν η μεσαία τάξη τρομοκρατηθεί, κάτι που δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσει στον πρωθυπουργό λευκή επιταγή για τα επόμενα χρόνια. Προσωρινώς οι μόνοι που τρομοκρατήθηκαν και έδωσαν λευκή επιταγή είναι οι... Ευρωπαίοι ηγέτες. Στις εκλογές του Ιουνίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβήθηκαν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το ευρώ εξαιτίας μιας πιθανής επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέτοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες το δίλημμα "τάξη ή χάος" πήρε λευκή επιταγή για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για να βάλει φρένο στο χάος. Αυτό κάνει τώρα θέτοντας στους πολίτες αυτή τη φορά το δίλημμα "τάξη ή χάος". Εξυπακούεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν τα ωραία τους δισεκατομμύρια προκειμένου να εξαγοράσουν χρόνο για να οχυρώσουν το ευρώ απέναντι στο.... ελληνικό χάος. Οταν ολοκληρωθούν τα... οχυρωματικά έργα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τότε ενδεχομένως η κυβέρνηση να θέσει στον ζαλισμένο από τις περικοπές λαό το δίλημμα "ελληνική τάξη ή ευρωπαϊκό χάος". Την πιθανότερη απάντηση σε αυτό το δίλημμα την αναφέραμε παραπάνω και την επαναλαμβάνουμε: Νόμος και τάξη μέχρι το... απόλυτο χάος. 

Σε κάθε περίπτωση και ειδικά όταν η κοινωνία είναι τρομαγμένη τα διλήμματα και οι λευκές επιταγές τις περισσότερες φορές οδηγούν σε μεγαλύτερο χάος από αυτό που επισείουν ως κίνδυνο οι ηγέτες για να γαντζωθούν στην εξουσία. Η ελληνική κοινωνία αυτή την περίοδο είναι τρομοκρατημένη καθώς διαπιστώνει ότι το ελληνικό όνειρο της δανεικής ευημερίας εξελίσσεται σε εφιάλτη. Δυστυχώς όμως αντί να κάνει την αυτοκριτική της και να ζητήσει να προχωρήσουν οι αλλαγές που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας ευνομούμενης Πολιτείας, ακολουθεί για μια ακόμα φορά πολιτικούς που θέτουν ανούσια διλήμματα. Την έμαθαν να πορεύεται με διλήμματα και θα συνεχίσει να πορεύεται μέχρι το απόλυτο χάος. Ετσι και αλλιώς και οι απέναντι το δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" θέτουν για να κατακτήσουν την εξουσία. Κανένας δεν έχει διάθεση για πραγματικές αλλαγές και ο ελληνικός λαός συνεχίζει την πορεία του προς το παγόβουνο του... χάους.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 20:45