Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 16:04

Παντζάρι Ι Η κόκκινη υπερ-δύναμη και σε ζυμαρικά

Γράφτηκε από την

Μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική επιλογή ως συνοδευτικά ή και ως κυρίως γεύμα χωρίς να «χάσεις» πολύ χρόνο στη κουζίνα.

 

 

 

Δοκιμάστε τον χυμό!

 

Υλικά

1 παντζάρι

1 καρότο

1 μήλο

1 φλιτζάνι νερό

1 λεμόνι (προαιρετικά)

 

Eκτέλεση

Πλένετε και ξεφλουδίζετε όλα τα υλικά. Τεμαχίστε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα όλα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού, αν το επιλέξετε. Χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές υγρό. Προσθέστε μερικά παγάκια!

 

 

Παντζαροσαλάτα

 

Υλικά

500 γρ. παντζάρια με τα φύλλα τους

3 κουταλιές της σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Ξίδι σταγόνες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ) σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε τα παντζάρια σε βαθύ πιάτο και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ξίδι.  Πηγή: kalamatagastronomy

 

Βίδες vegan "Γεύσεις Μάνας γης

   

 

Υλικά

250 γρ. βίδες vegan τρικολόρε "Γεύσεις Μάνας γης" *

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι- πιπέρι

200 γρ. κρέμα τυριού κλασσικό Violife

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα Violife + έξτρα για το σερβίρισμα

2 κουταλιές τις σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Eκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις βίδες vegan τρικολόρε "Γεύσεις Μάνας γης" και τις βράζω για 3-5'. Όταν είναι έτοιμες κρατώ 1/2 κούπα από το νερό του βρασμού τους και στραγγίζω τις υπόλοιπες. Σε ένα φαρδύ γουόκ ζεσταίνω το ελαιόλαδο, προσθέτω το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύω και σβήνω τη φωτιά. Προσθέτω το νερό βρασμού των ζυμαρικών που είχα κρατήσει (προσέχω να είναι ζεστό), την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά της σάλτσας με τις βίδες. Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

* Βίδες vegan τρικολόρε "Γεύσεις Μάνας γης" Ι Ζυμαρικά κατάλληλα για vegan διατροφή. Από παντζάρι, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης.

 ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΕ 3-5'. Συστατικά: Σιμιγδάλι, αλεύρι από σκληρό σιτάρι, παντζάρι, σπανάκι, πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι.

 

 

 ~ Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου