Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 13:51

Γνωρίστε το Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών "ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ"

Γράφτηκε από την

 

Το ταξίδι του εργαστηρίου Γεύσεις Μάνας Γης ξεκινάει το καλοκαίρι του 2018 στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Με μοναδικά εφόδια την αγάπη και την εργατικότητα, η οικογένειά μας αποφασίζει να δώσει επιχειρηματική υπόσταση στις παιδικές αναμνήσεις της, όπου η διαδικασία της προετοιμασίας και της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων ήταν στιγμές χαράς για κάθε οικογένεια. Ετσι, ο κ. Σωτήρης την δεκαετία του ’70, όντας το μικρότερο από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, δεν θα μπορούσε να αποφύγει το… σπάσιμο των αυγών, το κόψιμο της ζύμης, το μέλωμα της δίπλας και το τρίψιμο του τραχανά στο χέρι. 

Τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθεν κύρια επιλογή στη διατροφή των Ελλήνων στο καθημερινό τραπέζι. Στο εργαστήριό μας παράγονται παραδοσιακές χυλοπίτες σε διάφορα μεγέθη, ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως, ζυμαρικά από αλεύρι δίκοκκου σιταριού (Ζέα) χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη, όπως επίσης και νηστίσιμα ζυμαρικά από φρέσκους χυμούς λαχανικών κατάλληλα για vegan διατροφή.

Οι δίπλες μας αποτελούν ένα παραδοσιακό γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται για γάμους, αρραβώνες και γιορτές στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι επίσης συνδεδεμένο με την γιορτή των Χριστουγέννων αλλά είναι ικανές να «γλυκάνουν» ιδανικά το τραπέζι της οικογένειας σε καθημερινή βάση. Τα Μανιάτικα λαλάγγια μας αποτελούν παράδοση και δεν λείπουν από κανένα σπίτι στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, ιδίως κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Το εργαστήριό μας ακολουθεί πιστά την παράδοση των γιαγιάδων παρασκευάζοντας, με μεράκι, άριστης ποιότητας ζυμαρικά, δίπλες και λαλάγγια δουλεμένα με τα αγνότερα υλικά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε επίσης μέλι, σύκα, λάδι, ελιές από τοπικούς παραγωγούς, βότανα, μπαχαρικά και πολλά ακόμα!

Σπάρτης 37 - Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 

27211 81208

email: gefseis.mg@gmail.com

Facebook: gefseismanasgis

Instagram: gefseis.mg